Svaštara

Sari se pokvario automobil na auto-putu: Kada je kamiondžija izašao da pomogne, dogodilo se nešto jezivo

Otac djevojke čini sve kako bi podigao svijest građana.

Sara Frejzer - Facebook

Australijanka Sara Frejzer (23) poginula je u nesreći na auto-putu 2012. godine prilikom jednog bizarnog saobraćajnog incidenta.

Njoj se, naime, pokvario automobil, a kamiondžija Džefri Klarks stao je da joj pomogne.

U trenucima kada je čovjeku objašnjavala šta se dogodilo, na njih je naletio još jedan kamion koji je pokosio i Saru i Džefrija, a oboje su preminuli na licu mjesta.

Skoro deceniju kasnije, Sarin otac Piter, koji se od trenutka pogibije kćerke bori za bezbjednost u saobraćaju, izborio je da bude pokrenuta Nacionalna nedelja bezbjednosti na putevima pod sloganom “Vozi da drugi prežive”, gdje će podići svijest Australijancima o savjesnoj vožnji na drumovima, prenosi Dejli mejl.

Piter Frejzer podsjeća da je više od 11.000 stanovnika Australije stradalo na putevima, dok je više od 360.000 povrijeđeno u godini u godini kada mu je kćerka poginula, a ništa bolje nije ni danas.

– Neprihvatljivo je da se na ovakve tragedije gleda samo kao na žaljenje, a da se ne preduzima ništa. Moramo učiniti mnogo više kako bismo obezbjedili da se ovakvi ishodi, u kojima bi stradali nevini ljudi ili bi bili osakaćeni, ne događaju redovno – naveo je on.

Inicijativu su podržale gotovo sve institucije iz oblasti bezbjednost saobraćaja.

Piterova kćerka Sara poginula je na auto-putu Hjum, južno od Mitagonga (Novi Južni Vels) kada je izašla iz pokvarenog automobila kako bi potražila pomoć.

U trenucima kada je kamiondžija izašao da pomomogne djevojci, na njih je naletio šleer i oboje ih poslao u smrt, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh