Svaštara

Izbjegavajte svađe sa njima: 5 najvećih svađalica Zodijaka

Kako razgovarati s ljudima koji nisu racionalni u nekim situacijama, ipak, oni su uvijek spremni za eksplozivnu prepirku.

Svađa - Kurir.rs

Prepoznavanje takvog karaktera može vam pomoći da na vrijeme pobjegnete od rasprava i svađa u kojima ne želite da učestvujete.

Lav
Lavovi su žestoki, dramatični i mogu da budu najveći protivnici kada je riječ o neslaganju. Čak i ako se stvar može riješiti mirno, Lavovi će tražiti način da neslaganje glorifikuju i pojačaju, pogotovo ako ste ih pogodili u ranjivo mjesto.

Mogu se služiti verbalnim slengom, optužbama ili čak preći u fizički obračun. Najbolji način da prekinete raspravu s Lavovima je da zauzmete stav „izvinjavanja“ i da u buduće izbjegavate tematiku koja može podstaći njihov bijes, pišu mediji..

Bik
Bikovi su tvrdoglavi, ali neće započeti svađu ako se sa njima ne složite. Mogu satima da raspravljaju i nikad neće priznati da su pogriješili, jer su previše uvjereni u činjenicu da su uvijek u pravu. Oni mogu brzo da odbrane svoje postupke, pa budite spremni da popustite u borbi s Bikom.

Škorpija
Razgovor s njima brzo može da eskalira u epsku svađu, čak i pre nego što to shvatite. Ako ih bocnete, podstaći ćete njihovu glasnu i bijesnu samoodbranu.

Takođe su vrlo izbirljivi u onome što govore, pa ako se s njima svađate, vrlo vjerovatno će ići na to da vas povrijede, što i kod vas može da izazove bijes i eskalaciju situacije. Imajte na umu da Škorpije nikad ne propuštaju priliku da kažu nešto uvrijedljivo.

Blizanci
Vrlo su nepredvidljivi. Njihovo raspoloženje može da se promijeni u bilo kom trenutku, pogotovo ako ih uznemiravate onda kad su posvećeni sebi. Jako su defanzivni, a eskalacija sukoba će ih podstaći da se potpuno ‘isključe’ i ignorišu vas, koliko god da je potrebno. Ako se posvađate s Blizancima, vaše uši će eksplodirati jer će u većini slučajeva neumorno nastavljati sa svađom.

Rak
Morate biti posebno oprezni kada razgovarate s Rakom. Vrlo su emotivni i osjećajni. Zato ova osobina može da ih učini eksplozivnim. Jednom opaskom kojom ste ih povredili možete stvoriti situaciju zbog koje se mjesecima ljute na vas, a možda i godinama, piše Times of India.

Zato se ne čudite, ako u nekoj svađi spomenu kako ste ih prije tri godine i tri mjeseca povrijedili nekom bezazlenom rečenicom, koja je njima bila izrazito uvrijedljiva. Možda mogu biti mirni, ali su i jako uvrijedljivi, piše “Krstarica“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh