Svaštara

Ovo su najpopularnija imena za pet najpopularnijih pasmina

KOLIKO god vaš pas bio jedinstven, njegovo ime možda nije. Kad pronađemo idealno ime za svog ljubimca, nije nam bitno koliko je ono često, no zanimljivo je da svaka pasmina obično ima nekoliko imena koja su najpopularnija. Ovo su neka od njih:

Pas - Blogspot

Labrador retriver
Najpopularnija pasmina pasa je labrador retriver. Njegova osobnost u kombinaciji sa slatkim izgledom čine ga vrlo poželjnim ljubimcem. Prema Reader’s Digestu, najpopularnija imena za tu pasminu su Maverick, Hershey, Midnight, Gunner, Kali, Allie, Kona, Kiwi, Chocolate i Blacky. p

Zlatni retriver
Ne trebamo objašnjavati zašto su zlatni retriveri toliko popularni, jer prilično su savršeni. Možete li pogoditi najčešća imena za njih? Prema Reader’s Digestu, to su Murphy, Rusty, Goldie, Tucker, Sunny, Ellie, Abby, Simba, Bailey i Cooper.

Njemački ovčar
Poznato je da su njemački ovčari zaštitnički nastrojeni i poslušni. Da bi ime odražavalo njihovu osobnost, najčešće ih se imenuje Baron, Sarge, Blitz, Cheyenne, Kaiser, Klaus, Loba i Ziva.

Francuski bulldog
Danas mnoge poznate osobe posjeduju ovu pasminu pa ne čudi što su najpopularnija imena za njih nadahnuta nekim od naših omiljenih zvijezda. To su primjerice Felix, Rocky, Bentley, Dylan, Cain, Stella (po psu iz Moderne obitelji), Lola, Pearl, Honey i Pippa. prenosi “Index“.

Bigl
S biglom nikad ne možete pogriješiti. Pogledajte samo to lice! Prema Reader’s Digestu, najpopularnija imena su Baxter, Barney, Bagel, Watson, Hunter, Snoopy, Shiloh, Freckles, Libby i Copper.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh