Svaštara

PET MUŠKIH EMOCIONALNIH POTREBA KOJE SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

Oduvijek je poznato kako se muškarci i žene emocionalno razlikuju što mnogo otežava i njihovu komunikaciju.

Muškarac - Zadovoljna.dnevnik.hr

Mnogo u svemu tome utiču hormoni pa je s toga poznati ljubavni terapeuti za Your Tango istakli pet emotivnih potreba muškaraca s kojima se svaka žena treba upoznati jer često su upravo njihove emocije zapostavljene u odnosu na ženske.

Muškarci prije svega žele da su vam potrebni

Oni vole da im žena u tom pogledu bude uvijek zahvalna. Danas su žene većinom samostalne zbog čega je većina muškaraca emotivno ugrožena.

Muškarac mora osjećati da ga cijenite

Zhvaliti se muškarcu na malim stvarima koje svakodnevno rade treba biti praksa mnogih žena s obzim da su one ipak okrenute ka “zvocanju” onoga što ne rade. Vjerujte, muškarac će tek tada početi da se mijenja jer će se osjećati ispunjenijim.

Želi da žena u njihovom životu može računati na njih

Muškarci su sposobni za mnoge stvari ali ako im dajete do znanja da mu vjerujete, bit će još više…Tako je jednostvano.

Potrebno im je vrijeme za sebe

Možda ovo znači čitanje novina, gledanje sporta ili igranje video igrica. Muškarci smanjuju stres zaboravljajući na svoje probleme neko vrijeme. To je mini odmor. Svi znamo koliko odmor pomaže da zaboravimo svakodnevne probleme.

Muškarci prolaze kroz normalan ciklus zbližavanja, povlačenja i ponovnog zbližavanja

Ovaj je ciklus poput vrlo gladnog čovjeka koji jede obilni obrok i osjeća se vrlo zadovoljan, a zatim se ne fokusira na hranu dok ponovo ne ogladni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh