Svaštara

Kako probuditi ljubav u muškarcu koristeći psihologiju: Prvo pravilo – Veličajte njegovu muževnost

Nemoguće je natjerati nekoga da vas voli (to ne biste trebali ni pokušavati), ali neke psihološke tehnike mogu potaknuti druge ljude da razviju velike emocije prema vama.

Ljubavni par - Blogspot

Ako želite šarmirati muškarca isprobajte naredne taktike:

1. Zamolite ga da vam pomogne u nečemu i budite spremni da mu pomognete uvijek: U kakvom god da ste odnosu trenutno, prijateljskom, poslovnom, nedefinisanom – potrudite se da muškarac dobije utisak da ste osoba koja bi mu uvijek pomogla.

Takođe je dobro ako od njega zatražite da vam pomogne u nekim sitnicama jer će se tako osjećati muževno i korisno. Muškarci pamte i cijene žene koje veličaju njihovu muževnosti.

2. Dajte mu komplimente, ali ne previše. Većina frajera često ne dobija komplimente, pa su zaista srećni kad se to dogodi.

Ali postoji jedan problem – komplimenti gube na jačini ako su previše učestali i slični.

3. Održavajte kontakt očima. Istraživanje je pokazalo da dugotrajni kontakt očima povećava šanse da se dvoje ljudi zaljube jedno u drugo. Psiholog Arthur Aron bio je autor ove revolucionarne studije.

Tvrdi da se sa kontaktom očiju stvara romantična povezanost.

4. Često izgovarajte njegovo ime. Psihologija pokazuje da kad često izgovarate ime čovjeka sa kojim razgovarate stvarate prisniju vezu sa tom osobom, i njeno samopoštovanje raste.

Ime je naš identitet i kada sagovornika često oslovljavate imenom odajete utisak da imate veliko poštovanje prema toj osobi. Zato sledeći put kada razgovarate sa muškarcem često spomenite njegovo ime toko razgovora, po mogućnosti malo zavodljivijim tonom – ali ne previše sladunjavo kako ne bi izgledalo previše prosto, prenosi Pult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh