Svaštara

Ako ste se zasitili svog partnera, ovi savjeti mogli bi vam pomoći vratiti žar u vezu

ZBOG pandemije koronavirusa u brojnim zemljama svijeta proglašena je karantena te su parovi koji žive zajedno sada prisiljeni provoditi mnogo vremena skupa, što često rezultira stvaranjem napetosti u odnosu.

Intimni odnos - Facebook

Stručnjaci za odnose dali su nekoliko savjeta kako se žar u vezi ne bi ugasio, a oni uključuju spavanje u odvojenim krevetima, zajedničko gledanje zastrašujućeg filma, češći seks, pa čak i hrvanje. Tvrde kako ćete primjenom ovih savjeta uspjeti uvijek biti “gladni” partnera i željet ćete jedno drugo 24 sata na dan, piše Daily Mail.

Spavanje u odvojenim krevetima
Većina parova naviknuta je bar neko vrijeme provoditi odvojeno, bilo da je to danju na poslu, dok vježbaju ili provode vrijeme s prijateljima. Stručnjakinja Helen Snape inzistira na stvaranju distance čak i u vrijeme karantene. Predložila je da spavate u odvojenom krevetu nekoliko noći u tjednu i odvojite vrijeme za sebe.

Gledajte horor film
Kada se iskra ugasi, možete je vratiti stvaranjem osjećaja uzbuđenja, a Snape je parovima savjetovala da zajedno gledaju zastrašujuće, odnosno horor filmove kako bi to postigli.

“Kada gledate strašne scene, zaklon i utjehu potražit ćete u osobi pored vas. Adrenalin bi vas mogao potaknuti i na neke intimnije poteze”, rekla je.

Planirajte seks
Mnogi ljudi vjeruju da je planiranje seksa neromantično i da dovodi do nedostatka spontanosti. No psihoterapeut Matt Davies tvrdi da je ovo uobičajena zabluda.

“Mozak je najerotičniji organ. Stoga je radovanje nečemu unaprijed od presudne važnosti”, objasnio je.

“Suprotno uvriježenom mišljenju, planiranje ne dovodi do dosade. Tijelo će se opustiti i imat ćete više vremena za maštanje.”

Pišite ljubavna pisma i kupujte poklone
Na počecima veza romantične poruke i pokloni česta su pojava, no što su parovi duže skupa, takve geste postaju sve rjeđe. Snape tvrdi da bi mali znakovi pažnje mogli puno učiniti za poboljšanje odnosa.

Planirajte romantične spojeve
Savjetnica za odnose Emma Dave naglašava kako bi parovi unatoč karanteni trebali izdvojiti vremena za romantične spojeve.

“Odredite dane kad ćete uživati u romantičnoj večeri ili luksuznoj kupki. Budite spontani, neka to bude noć za pamćenje.”

Otkrijte međusobne razlike
“Parovi se često zabrinu kad misle da se međusobno previše razlikuju. Taj strah često znači da se pokušavaju složiti u svemu i dogovoriti oko svega. Međutim, uzrečica da se suprotnosti privlače je itekako istinita”, rekao je Davies.

Dodao je da kada parovi postanu svjesni svojih razlika, mogu početi eksperimentirati u spavaćoj sobi i otkriti nove mogućnosti.

“Erotika ovisi o tome koliko ste iskreni jedno s drugim”, zaključio je.

Ne zaboravite na higijenu
“U vremenima karantene vjerojatno nosite jednu te istu odjeću po cijele dane. Odjenite se za ured čak i kad ste kod kuće. Osigurajte da dobro mirišete. Pripazite na sebe kako biste bili privlačni partneru”, zaključio je Davies.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh