Svaštara

Crna je klasika ali nije uvijek najbolji izbor – Najčešće modne greške koje činimo kada nosimo crno

Crna boja je klasika i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Mnogi smatraju da crnu boju obično biraju oni koji žele skrenuti pažnju na sebe, dok drugi smatraju da crnu boju nose opuštene i elegantne osobe.

stil

Mnoge žene često prave greške kada biraju garderobu u crnoj boji. Trude se da izgledaju elegantno i atraktivno, a postignu potpuno suprotan efekat. Modni eksperti ističu da je mala crna haljina klasika i odjevni komad koji bi svaka žena trebala imati u svom ormaru, ali imajte na umu da ona ne pristaje svakome.

Crna boja svima odgovara; Stilisti ističu da crna boja ipak ne pristaje svima. Ona može vizuelno učiniti da izgledate starije. U njoj možete izgledati umorno i nezdravo. Ako se crna boja nalazi blizu vašeg lica, naglasiće njegova nesavršenstva i podočnjake, pa ćete morati koristiti više šminke kako biste ih sakrili.

U crnoj svi izgledaju vitko; Tačno je da crna boja može učiniti da izgledamo vitko, ali samo kod djevojaka koje već imaju vitko tijelo. Kod ostalih može napraviti potpuno suprotan efekat. Ako želite vizuelno da istaknete svoju figuru i izgledate vitkije pored crne možete koristiti garderobu u boji šljive, indigo, smeđu, tamno sivu, ali takođe obratite pažnju i na odabir stila.

Takođe, morate obratiti pažnju na kroj, dezen tkanine i dužinu odjeće. Mala crna haljina; Mala crna haljina je odjevni predmet koji bi svaka žena trebala imati u svom ormaru, ali imajte na um da ona ne pristaje svakome. Koktel haljina može biti i u bilo kojoj drugoj boji, ako su kroj i dužina prikladni za vašu figuru, piše “Infpult“.

Uz haljinu morate obratiti pažnju na šminku i frizuru ako želite da izgledate besprijekorno. U crnoj izgledate skupo i elegantni; To jeste istina, donekle. Ako odaberete jeftine crne tkanine izgledaćete jeftino. Crna odjeća je dobra, ali samo ako je dobrog kvaliteta.

Ako je lošeg kvaliteta, na njoj će se lako uočiti sve deformacije i nedostaci. I sve to automatski smanjuje ne samo vizuelnu vrijednost stvari, već i cijelu sliku, bez obzira koliko pažljivo bila odabrana. Crnu boju možemo nositi u svim prilikama; Mnogi smatraju da je crna boja univerzalna i da je možemo nositi u svim prilikama.

Imajte na umu da je crnu boju ponekad teško učiniti zanimljivom i u njoj možete izgledati previše jednostavno. Možete izgledati mnogo privlačnije ako, na primjer, obučete bijelu košulju u kombinaciji sa plavim hlačama. Ili ako kombinujete košulju u roze nijansama sa crnim hlačama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh