Svaštara

Tražite ljubav po osjećaju, ne po izgledu: 4 klasične greške zbog kojih mnogi nisu srećni u ljubavi

Da biste pronašli pravu ljubav i sreću za cijeli život potrebno je da već na početku postupite ispravno.

Ljubavni par - Blogspot

Ako želite otvorenost, budite ranjivi: U teoriji, ono što vas čini jedinstvenim biće najprivlačnije partneru. Zato, budite isključivo ono što jeste i ne stidite se biti ranjivi i priznati svoja osjećanja. Zavirite u sebe i pronađite ono što zanima tip ljudi koje želite privući.

Samo zapamtite da je ranjivost preduslov za jaku intimnu povezanost. Ako tražite istinsku ljubavnu povezanost, nemojte se zakačiti samo za izgled: Većina nas ima nezrele fantazije o princu ili princezi zasnovane na slici kakvu smo stvorili u svojoj glavi.

Međutim, ne morate se striktno držate te fantazije već zagrebite malo dublje. Obratite pažnju na ono što se krije ispod površine. Ako vam je interes važan, postavljajte pitanja: Ne budite jedan od onih koji samo priča o sebi, potrudite se da upoznate sagovornika što više.

Svi volimo razgovarati o sebi, ali uzajamnost je bitna u vezi. Ako pokažete kako samo vi volite voditi monolog, osoba gubi interes, i osjeća se nebitno. Ako tražite iskrenost, govorite istinu: Niko od nas ne želi vezu zasnovanu na lažima.

Zato je veoma važno da govorite istinu o sebi, čak i kada nije naročito lijepa ili upakovana sa mašnicom. Uvijek je bolje da se vaš partner zaljubi u vaše pravo lice nego u neku osobu koju ste vi izmislili, i koja zapravo ne postoji. Zbog takve greške mnogi brakovi se kasnije raspadnu, prenosi Pult24info


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh