Svaštara

ODGOVORIO NA NAJTEŽE PITANJE I POSTAO MILIONER: Da li biste vi znali odgovor?

Ovo je bio treći put u poslejdnjih godinu dana da je u “Milioneru” takmičar odgovorio na poslednje, najteže pitanje i tako “postao milioner”. I opet – pitanje je bilo iz oblasti istorije!

Ipak, ovoga puta ijreč je bila o specijalnoj epizodi u kojoj su se takmičile poznate ličnosti i novac išao u humanitarne svrhe. Kuvar i osnivača restorana “Momofuku” Dejvid Čeng tako je postao prva poznata ličnost koja je uspela da osvoji glavnu nagradu i “postane milioner”.

Novac je donirao dobrotvornoj organizaciji koja pomaže radnicima restorana pogođenim pandemijom koronavirusa.

Ipak, tome su prethodili napeti trenuci tokom kojih je voditelj Džimi Kimel pročitao pitanje:

“Iako predsjednik i njegova žena nikad nisu pipnuli prekidač za uključivanje svjetla iz straha da ih ne ubije, koji američki predsednik je prvi imao struju u Bijeloj kući?”

Ponuđeni odgovori bili su:

a) Julisiz Simpson Grant

b) Bendžamin Harison

c) Čester A. Artur

d) Endru Džonson

Čeng je imao osvojenih pola miliona dolara, a ako bi pogrešno odgovorio, pao bi na 32.000. Iako nije znao odgovor, odlučio je da nastavi dalje i u pomoć pozvao svoju prijateljicu novinarku I-Es-Pi-Ena Minu Kajms. Ona nije bila sigurna, ali je ipak dala odgovor.

Kako su ovi napeti trenuci izgledali možete pogledati ovdje:

A, ako vas zanima, tačan odgovor bio je – b) Bendžamin Harison!

Bendžamin Harison je bio dvadeset treći predsjednik Sjedinjenih Američkih Država koji je na ovom položaju bio između 1889. i 1893. godine. Njegova administracija je najbolje poznata po velikom broju zakona donijetih zakona, po tome što su federalni troškovi dostigli milijardu dolara… i činjenici da je tokom njegovog mandata Bijela kuća po prvi put u istoriji elektrifikovana.

Struja je u rezidenciju predsednika SAD uvedena 1891. iako je u to vreme postojalo tek nekoliko ljudi dovoljno hrabrih da je zapravo koriste. Harison i njegova supruga Karolin nisu bili među tim “junacima”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh