Svaštara

Uradite li ovo sa vašim novčanikom, privući ćete veliko bogatstvo

Pravila feng šuija i staro narodono vjerovanje se u jednom poklapaju, novčanik koji koristimo treba biti crvene boje.

Novčanik s novcem - Ilustracija/Twitter

Crvena boja simbol je prosperiteta i izaziva lijepe emocije, prenose mediji.

Crveni novčanik – Magazin.ba

Najbolje je da odabrati novčanik pravougaonog oblika. Za skladištenje kovanog novca, bolje je izabrati torbicu pravougaonog oblika, ali se ne preporučuje da u isti novčanik stavljate papirne novčanice. Izbjegavajte novčanike u plavoj boji. Plava boja je simbol vode i ona bukvalno „ispira“ novac iz novčanika.

Dobra energija privlači dobru energiju, pa u jednu od pregrada novčanika stavite papirić na kojem ste rukom napisali afirmaciju, poruku sebi, čak možda i ček koji ste sebi napisali na određenu sumu a nećete ga unovčiti, kao simbole privlačenja dobre energije.

Izvadite sve iz novčanika, baš sve. Cijelog ga prebrišite vlažnom krpom od mikrofibera, kako biste ga očistili.

Vjerovatno imate gomilu priznanica, računa ili papirića koji vam zapravo ne trebaju. Ako među njima ima onih koje morate da zadržite, mjesto im nije u novčaniku već negdje u kući gdje držite druge papire vezane za finansije. Pobacajte sve istekle članske kartice, a brojeve sa vizit kartica prepišite u telefon.

Ne zaboravite gotovinu – novčanice lijepo ispravite i potom poređajte. Poređajte novčanice po vrijednosti, od najmanje ka najvećoj, i neka uvijek tako stoje. Ovo je prvi korak ka izbacivanju „haosa“ iz novčanika i mnogo će vam značiti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh