Svaštara

Važnost horoskopskog podznaka: Poslije 30-te godine naš podznak počinje preovladavati

Tokom čitave godine, Sunce pravi krug oko Zemlje i taj krug podijeljen je na 12 istih dijelova.

Astrologija - Magicus.info

Svaki taj dio pripada određenom horoskopskom znaku. Vaš znak u horoskopu označava mjesto na kom se Sunce našlo u trenutku vašeg rođenja. Podznak u horoskopu odnosno ascendant je nešto drugo. To je onaj horoskopski znak koji se pojavio na istočnom horizontu u trenutku vašeg rođenja.

Da uprostimo: Zamislite da stojite na mjestu svog rođenja, okrenuti licem prema jugu. Pokažite rukom na Zapad, i tu je vaš horoskopski znak. Pokažite na Istok, i tu ćete naći vaš podznak. Podznak je taj koji određuje našu pojavu među ljudima.

On daje one osobine koje prikazujemo u interakciji sa drugim ljudima, opisuje našu ličnost, utiče i na naš izged, ostavlja prvi utisak. Horoskopski znak je samo jedan dio ličnosti. Uloga podznaka ogleda se u manirima, stilu , imidžu, načinu ne koji obavljamo neke stvari.

Ono prvo što vidite na osobi je podznak, ali za njega niko ne pita! Računanje podznaka u horoskopu: Dakle, da biste znali kako odrediti podznak u horoskopu, treba da znate tačno vrijeme rođenja (sat i minut). Na osnovu tih informacija možete odrediti svoj podznak, piše “Pult24“.

Kao što smo rekli, podznak u mnogo toga određuje vašu ličnost. Njegov uticaj može biti jači i slabiji.

Astrolozi tvrde da poslije 30-te godine u našem životu veću ulogu igra naš podznak u horoskopu nego naš znak, jer tada postajemo zreliji i svjesniji sebe.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh