Svaštara

Saznajte zašto biste odmah trebali prestati nositi grudnjak!

Iako grudnjak čini našu figuru atraktivnijom, postoji mnogo razloga zašto ga ne bismo trebali nositi. U nastavku pročitajte razloge zbog kojih bismo svoje grudi trebali pustiti na slobodu!

Grudnjak - blogspot

1. Ljepši oblik dojki
Dugogodišnje francusko istraživanje dokazuje da grudnjaci mogu „ulijeniti“ tkivo dojke i opustiti ju. Nenošenjem grudnjaka, grudi ostaju čvršće, zaobljene i ljepše oblikovane.

2. Bolji san
Dokazano je da nošenje grudnjaka u krevetu izaziva nelagodu i uznemiruje ciklus spavanja!

3. Poticanje cirkulacije
Nošenje grudnjaka može poremetiti cirkulaciju. Sva uska odjeća usporava protok krvi.

4. Zdravlje dojki
Osim što nenošenje grudnjaka poboljšava protok krvi, znoj i prljavština više nisu zarobljeni između grudnjaka i kože dojki, što može uzrokovati infekcije, osip i akne.

6. Udobnost
Postoji li bolji osjećaj od onog kada nakon radnog dana dođete kući i skinete grudnjak? Osjećaj slobode i sreće je neopisiv!

7. Bolje disanje
Ovo je prilično lako shvatiti. Kada nas nešto steže oko prsa 365 dana u godini, disanje postane pliće. Skinite grudnjak i napokon napunite pluća kisikom u punom kapacitetu!

8. Ušteda
Grudnjaci su skupi, to nije tajna! Prosječna žena godišnje kupi 2 grudnjaka, što ponekad može sezati i do vrtoglavih 250BAM!

centarzdravlja


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh