Svaštara

Psihologija ima savršen način kako da preboliš nekoga

Želiš nekoga da izbrišeš iz svog života? Više nemaš snage da se nosiš s nečim što te povrijedilo i samo želiš da preboliš tu osobu?

Tuga - Ilustracija / Atma.hr

Evo nekoliko savršenih savjeta kako preboliti nekoga ko Vam je nanio najviše boli.

UKLONITI FIZIČKE PODSJETNIKE

Sve dok imate bilo kakve podsjetnike vezane za nekog, nemoguće je preboliti tu osobu. Zbog toga, osvrnite se oko sebe i razmislite šta sve imate što Vas čini sretnima.

Nije Vam potreban neko ko Vam je donio samo bol u život. Zbog toga je najbolje da svaki podsjetnik na tu osobu potpuno izbrišete.

Psihologija ima savršen način kako kroz određene postupke izbaciti nekog iz života i uma.

ZAVRŠETAK

Ključ je u tome da tu osobu uklonite u potpunosti iz svog života. Kada raskinete s nekim ili se raziđete, ta osoba je i dalje u Vašem životu podsvjesno. Stoga, potrebno je da tu osobu u potpunosti uklonite iz svakog prisustva u Vašem životu i umu.

Shvatite da ste završili s nekim i da je vrijeme da svako krene svojom stranom. Tek tada ćete moći napokon preboliti nekog ko Vam je nanio bol. Sve dok je neko u našoj blizini na bilo koji način, ta bol mora da postoji. Međutim, kada napokon završimo s nekim poglavljem, završavamo i sa tim osjećajem.

UKLONI SJEĆANJA KOJA TE PROGANJAJU

Bilo kakva sjećanja na tu osobu je izuzetno važno da uklonite. Kada ste ga vidjeli sa novom voljenom osobom ili samog, bilo kakvo sjećanje. Sve što Vas veže za postojanje te osobe, potrebno je da izbrišete.

Svaki trenutak koji ste proveli zajedno, apsolutno sve treba da nestane iz Vašeg uma. Ovo je prilično teško za uraditi. Međutim, kada uspijete u tome, budite sigurni da ste postali mnogo superiorniji.

UKLONITI IME TE OSOBE IZ UMA

Ovo podrazumijeva to da ne osjećate nikakav osjećaj kada neko pomene njegovo ime. U trenutku kada budete apsolutno hladnokrvni i ravnodušni na bilo kakav pomen njega, tada ste prebolili, prenosi sajt “Ljubavna Adresa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh