Svaštara

Tati rekli da kćeri užinu pakira jednostavnije jer su druga djeca u školi ljubomorna

NEKI roditelji nisu zadovoljni ponudom hrane u školskoj kuhinji pa svojoj djeci užinu sami pripremaju kod kuće. Jedni posežu za već gotovim jelima, dok drugi ulažu vrijeme i kreativnost u bajke koje pripremaju i pakiraju u posudice te spremaju djeci u školske ruksake.

Užina - instagram

Tako se jedan tata neugodno iznenadio kad mu se učiteljica njegove osmogodišnje kćeri javila s neobičnom zamolbom. Naime, na Redditu je napisao da ga je “tražila da pojednostavim jela i spakiram kćeri običan, jednostavan sendvič”.

“Kaže da su druga djeca vidjela obroke moje kćeri te se počela loše osjećati. Navodno su ljubomorna”, otkrio je tata te pitao druge misle li da je krivo postupio jer je učiteljici odgovorio da ne namjerava to učiniti.

Ljudi su uglavnom stali na njegovu stranu te mu poručili da je ovo dobra lekcija djeci.

“Rekao si djetetu da se ne uspoređuje s drugima i da bude zahvalno na tome što ima”, jedan je od komentara.

Neki smatraju da učiteljicu ne bi trebalo brinuti to što djeca jedu za užinu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh