Svaštara

Ovo je pogled medicinske sestre ispod zaštitne opreme

FACEBOOK stranica Medicinske sestre – medicinski tehničari objavila je fotografiju o tome kako izgleda pogled iz perspektive medicinske sestre pod punom zaštitnom opremom tijekom rada u pandemiji koronavirusa.

Medicinska sestra oprema, - Index

Uz fotografiju su dodali i status u kojem piše:

“S obzirom na to da je pacijent koji je nažalost preminuo (navodno zbog pogreške medicinske sestre, za vrijeme hemodijalize u Čakovcu) bio u samoizolaciji, sestra je morala biti obučena od glave do pete u svemirsko hot odijelo uz zaštitne naočale. Dolje na fotografiji je pogled na situaciju iz njene perspektive. Amen.

Na stranu uvjeti rada, preopterećenost, manjak osoblja, neadekvatne plaće i nikakve beneficije ni na radni staž, ni povoljnije stambene kredite da se to deficitarno zanimanje zadrži u Hrvatskoj. Baš ništa.

Sistem je brzo označio krivca, kako se nacija ne bi zapitala kakvi su bili radni uvjeti koji su prethodili tragediji.”

Umjesto fiziološke, u žilu dobio medicinski benzin?
Nedavni smrtni slučaj u bolnici u Čakovcu dogodio se zbog rijetke pogreške medicinskog osoblja. Pacijent je umro jer mu je prema neslužbenim informacijama u žilu ubrizgan medicinski benzin umjesto fiziološke otopine, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh