Svaštara

MILIONI JE PRATE SAMO DA PROVJERE DA LI JE ŽIVA: SINONIM JE ZA ANOREKSIJU SA 41 KG I NJENA MRŠAVOST BOLI

Evgenija Kuni (26) je već godinama sinonim za anoreksiju.

Evgenija Kuni - Instagram

Već prvom svojom slikom koju je postavila na internet postala je viralna, a njena mršavost je zastrašujuća i opasna.

Na YouTube govori o šminkanju i modi, ali ona sve dublje ide u anoreksiju.

Gledaoci koji dolaze na njen kanal rijetko kada prate ono što govori o puderima, karminima ili odjeći koju nosi. Mogu samo da u njeno tijelo – visoka je 170 cm i ima manje od 41 kilograma.

Evgenija ima više od dva miliona pratilaca na YouTube. Do danas, zaradila je više od pola miliona dolara na račun svojih snimaka.

Evgenija već godinama živi sa anoreksijom. Nikada nije potvrdila da ima anoreksiju, već publici šalje zagonetne poruke poput “nikad ne dopuštajte da ono što govore o vama utiče na vas”. O sebi kaže da “prosto tako izgleda”.

View this post on Instagram

✨?✨?

A post shared by Eugenia Cooney (@eugeniacooney) on

Pratioci joj uglavnom poručuju da je odavno trebalo da ode u bolnicu i započne sa liječenjem, još prije nekoliko godina. Neki je optužuju i za promovisanje anoreksije jer, dok prikazuje novu odjeću koja spada sa nje, ne mogu a da se ne zapitaju da li je ona uopće svjesna da je bolesna, iako se čini da uživa u prizoru svog mršavog tijela, prenosi “Hayat“.

View this post on Instagram

I finally cosplayed Jinx from League of Legends! ?? shes always been my favorite champion in the game and I’ve wanted to for a long time ? Link in my bio if you wanna watch the video! ?

A post shared by Eugenia Cooney (@eugeniacooney) on

Pokrenuta je i peticija 2016. godine da se Evgenija ukloni sa YouTube.


Prikupljeno je oko 16.000 potpisa, a onda je peticija ukinuta. Pokrenuto je još inicijativa uključujući i bojkot njenih snimaka, međutim, sve što je preduzeto je propalo jer je svaki vid pokušaja publike da joj pomognu Evgeniji privuklo još više pratilaca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh