Svaštara

IZGLED IPAK NIJE PRESUDAN: Ovo su osobine koje muškarci smatraju NAJATRAKTIVNIJIMA kod partnerke

Više od 2000 sudionika sudjelovalo je u istraživanju o atraktivnim osobinama potencijalnog partnera, a rezultati su otkrili zanimljive činjenice.

Žena - Astrosudbina.com

Zaboravite na izgled, ono što žene zaista žele je partner koji ih može nasmijati. Prema istraživanju, osam od deset kaže da je dobar smisao za humor kvaliteta koju najviše cijene kod muškaraca, prenosi Daily Mail.

Međutim i muškarci cijene duhovite žene – humor su naveli kao najvažniju osobinu. No ipak su dobar izgled naveli kao drugu najvažniju stvar na ženi,piše Novi.

Više od 2000 sudionika sudjelovalo je u istraživanju o atraktivnim osobinama potencijalnog partnera, a rezultati su otkrili zanimljive činjenice.

Žene najviše žele da njihov muškarac bude duhovit, njih čak 87 posto, dok 75 posto želi da budu financijski odgovorni. Inteligencija je bila sljedeća na popisu, a cijenilo ju je sedam od deset žena, a dobar izgled tražilo je 65 posto žena. Samo 44 posto reklo je da je dobra plaća najvažniji faktor.

Iako muškarce više muči izgled nego žene, manje ih brine inteligencija, njih 65 posto, i financijska odgovornost, koju je cijenilo samo peto od deset muškaraca. Znanstvenici su otkrili da je šest od deset parova doživjelo velike svađe oko novca, dok sedamdeset posto parova tvrdi da sve velike financijske odluke donose zajedno. No prekomjerna potrošnja i dalje je razlog polovice svih svađa, pokazalo je istraživanje.

Što privlači žene?

1. Smisao za humor (87 posto)
2. Financijska odgovornost (75 posto)
3. Inteligencija (74 posto)
4. Dobar izgled (65 posto)
5. Plan za obitelj(64 posto)
6. Životni cilj (59 posto)
7.Obrazovanje (47 posto)
8. Dobra plaća (44 posto)
9. Ciljevi u karijeri(40 posto)
10. Zanimanje (32 posto)
11. Bogatstvo (21 posto)

Što privlači muškarce?

1. Smisao za humor (80 posto)
2. Dobar izgled (67 posto)
3. Inteligencija (65 posto)
4. Financijska odgovornost (55 posto)
5. Životni cilj (45 posto)
6. Obrazovanje (41 posto)
7. Plan za obitelj (36 posto)
8. Dobra plaća (25 posto)
9. Ciljevi u karijeri (24 posto)
10. Zanimanje (19 posto)
11. Bogatstvo (18 posto)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh