Svaštara

Let za “nigdje” rasprodat za deset minuta

Prije pandemije koronavirusa, putnici su smatrali da let avionom samo brz način putovanja s jednog odredišta na drugo, a poslije izbijanja epidemije počeli su da priželjkuju ne samo odlazak na željeno mesto, već i sam doživljaj leta.

Odlazak na putovanje - Ilustracija / Depo.ba

Zbog toga je jedna avio kompanija došla na ideju da organizuje put za “nigde”. Caka je u tome što je to let bez cilja ili odredišta.

Posmatranje grada iz aviona je popularna atrakcija, a dokaz za to je i sama činjenica da je let rasprodat za samo 10 minuta. Mnogi putnici su se uželeli samog leta, pošto je većina australijskih kompanija otkazalo gotovo sve međunarodne letove.

– Ovo je možda najbrže rasprodat let u istoriji naše kompanije – rekao je direktor kompanije Kantas Alen Džois.

Let će trajati sedam sati, a avion će leteti iznad Kvinslenda, Zlatne obale i Novog Južnog Velsa. Putnici će moći da vide razne znamenite atrakcije kao što su sidnejska luka, plaža Bondi i još mnogo toga.

Avio kompanija je takođe organizovala zabavni program koji će voditi slavni austalijski voditelji.

Putnici će leteti avionom Boing 787 Dreamliner, koji se obično koristi za interkontinentalne letove.

Avion će poletati sa Sidnejskog aerodroma 10. oktobra i vratiće se nakon sedam sati. Prodato je 134 karte, a one su koštale između 566 i 2.734 američka dolara.

Nešto slično učinila je japanska i tajvanska kompanija EVA Air 8. Avgusta. A nagovešteno je da i druge kompanije planiraju slične letove, a među njima je i Singapur Airlines, prenosi direktno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh