Svaštara

Pomoću jednostavnog trika s upaljačem testirao koliko je koja maska učinkovita

JEDAN korisnik Tik Toka na svom je profilu podijelio video u kojem je isprobavao različite vrste zaštitnih maski i pomoću jednostavnog trika testirao koliko su učinkovite. Video je u dva dana pogledalo tri milijuna ljudi.

Testiranje maski - Tik Tok

Vince Limbaring Dizon, medicinski tehničar s Filipina, učinkovitost maski je testirao tako da je na lice stavljao jednu po jednu, a zatim bi puhao kroz masku i pokušavao ugastii plamen na upaljaču, demonstrirajući tako koliko zraka prolazi kroz određenu masku.

Isprobao je šest vrsta maski, od one koju je načinio tako da je lice jednostavno prekrio majicom, do maske ojačane bakrom., prenosi “Index“.

@vihannce08

Understanding the differences of face mask. ##coronavirüs ##covid ##facemask ##mask ##fyp ##n95 ##coppermask ##zyxcba

♬ Coronavirus Check – 7eer


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh