Svaštara

DA LI STE SE IKADA ZAPITALE ZAŠTO NEKI MUŠKARCI VOLE PUNIJE ŽENE? Naučnici konačno imaju odgovor

Ueksperimentalnoj studiji testirano je 80 ispitanika normalne težine, od kojih je polovina prošla kroz teški grupni intervju čiji je cilj bio izazvati im nelagodu i stres. Obje skupine ispitanika su nakon toga gledale seriju slika žena različitih veličina, od jako mršavih do gojaznih.

Nijednoj skupini nisu bila privlačna najesktremnija tijela, dok su muškarci kojima je nakon intervjua povećan nivo stresa birali punije žene.

“Čini se da je oblik tijela važan znak fizičke i psihičke zrelosti”, rekao je autor istraživanja. Fizička zrelost povezuje se s mogućnošću nošenja s pretećim situacijama te snagom, kontrolom i nezavisnošću,prensosi Kurir.

Naučnici tvrde da njihovo istraživanje objašnjava i činjenicu da se u nekim siromašnim kulturama cijene obline jer se povezuju s bogatstvom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh