Svaštara

Merkur u Raku – Energije se sudaraju, svaki sukob vodi u razrješenje

Očekujemo od sebe ono što ni u prirodi nije tako. Erupcije vulkana, potresi, požari, sudari svjetova, kiše meteora. Sve se to događa oko nas pa zašto ne bi i u nama? Djelujemo prije nego razmislimo. Energije se sudaraju. Svaki sukob ovih dana vodi u razrješenje.

Kosmos - Atma.hr

Merkur u Raku ide ka kvadratu na Mars. U neprešućenim borbama koje vodiš sam sa sobom, uvijek gubiš, zato vrišti. Ponekad je dobro imati eksploziju u sebi, unutar jednog svemira, postojanja, odnosa.

Ponekad je potrebno minirati tlo, da bi otkrio da postoji još nešto unutar toga. Ponekad pomakneš granice, barijere, srušiš strahove.

Ponekad napraviš više mjesta i za sebe i za svakoga tko je u tebi. Mi sami sebi uvijek namećemo obavezu da budemo smireni. Linearni. Nepogrešivi. Da vibriramo u skladu. Da se sklapamo u savršenosti.

Očekujemo od sebe ono što ni u prirodi nije tako. Erupcije vulkana, potresi, požari, sudari svjetova, kiše meteora …

Sve se to događa oko nas pa zašto ne bi i u nama? U tome rasteš. Pomičeš svoje granice. U tome izazivaš samog sebe. Nepromišljene reakcije ovih dana su moguće, prenosi “Atma“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh