Svaštara

MISLILA JE DA JE BOLI GRLO: KADA JE OTIŠLA KOD LJEKARA, SAZNALA JE GROZNU STVAR

Zbog grlobolje, 25-godišnja djevojka iz Tokija u Japanu posjetila je ljekara. Iako je mislila kako je riječ o običnoj prehladi, otkrila je da joj grlobolju uzrokuje nešto potpuno drugačije.

Grlobolja - Flickr.com

U lijevom krajniku doktori bolnice Sent Luk pronašli su joj živog crva. Ljekari su crnog crva uklonili pincetom, a on joj je uzrokovao bol i iritaciju u grlu.

Crv je bio dugačak 38 milimetara i 1 milimetar širok, a nakon što je izvađen iz krajnika, još je bio živ, piše Gardijan.

Identifikovan je kao okrugli crv nematoda, jedan od nekoliko parazita koje ljudi mogu dobiti ako jedu sirovu ribu ili meso.

Pacijentkinja je ljekarima potvrdila da je pet dana prije uklanjanja crva jela sašimi, japansku poslasticu koja se sastoji od svježe sirove ribe ili mesa narezanog na tanke komade koji se umaču u sojin umak.


Ljekari su objasnili da je u sirovoj hrani bila larva crva koja se razvila u grlu njihove pacijentkinje

Međutim, njen slučaj nije jedini. Ljekari su upozorili kako su širom svijeta prijavljeni slični slučajevi budući da su sushi i sashimi sve popularnija hrana, prenosi “Hayat”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh