Svaštara

Astrologija / Šta nas očekuje u danima između dva pomračenja: Sunce i Mjesec probudit će uspavane strasti i želje

Astrologija otkriva – magične promjene nas očekuju u periodu između dva pomračenja.

Žena - Astrosudbina.com

Horoskop za period između pomračenja Sunca i Mjeseca!

Imate li osjećaj kao da tapkate u mraku? Možda ste riješili neke stvari tokom prethodnog pomračenja Mjeseca, koje se dogodilo 5. juna, međutim sada ne znate kako dalje? Neki se još muče sa stvarima iz prošlosti koje stalno izbijaju na površinu. Pitate se do kada? Kada će tome kraj?

Intenzivni period ovih eklipsa započeo je sa prvim pomračenjem Mjeseca, 5. juna, a završava 5. jula, pomračenjem Mjeseca u Jarcu. Između te dvije imamo i pomračenje Sunca, u ovu nedjelju, 21. juna, na početnom stepenu znaka Raka.

Ovaj period koji traje oko mjesec dana, mogao bi se nazvati period mraka. Zamislite ga kao neko čišćenje gdje s obzirom na veliku količinu retrogradnih planeta. Sada izbija na površinu nakupljena karma i to još ona nastala davnih dana.

Pospremite zato stan, bacite nevažne stvari koje možda već držite godinama, promijenite nešto u kući, ali i u svojoj glavi takođe napravite pospremanje. Nakon toga opustite se i skupite snage za nove početke, koje sada možda ne vidite, pa ste zbog toga pomalo zbunjeni. I šta sada nakon svega raditi? Ne radite ništa, odmorite se.

Mars je na zadnjim stepenima Riba, dakle prošao je cijeli zodijak, naučio i napravio sve što je trebao i sada je iscrpljen i više nema snage za borbu nego traži odmor i tišinu. Iako ga Sunce u Bliznacima, radeći kvadrat, podstiče da nešto učini, on jednostavno ne može. I to je uredu, svima je ponekad potreban odmor.

Mars 28. juna ulazi u znak Ovna i tada, tek pri približavanju posljednjeg pomračenja Mjeseca će živnuti i razbuktati stare strasti i krenuti u akciju, a do tada malo strpljenja i puno odmora.

Venera polako završava svoj retrogradan hod, pa će 25. juna krenuti napred i sada će se konačno moći pomjeriti sa mrtve tačke i zujanja u krug, a da ništa konkretno nije napravila. Još malo i sve stvari će sjesti na svoje mjesto te će se klupko polako krenuti odmotavati i moći ćemo konačno staviti tačku na – i, u nekim odnosima, ali i po pitanju finansijskih stvari.

Svom retrogradnom hodu, prije svega, pridružuje se 18. juna i Merkur u znaku Raka, koji će trajati sve do 13. jula. Nemojte tada da vam emocije pomute razum i realno prosuđivanje, ali moguće je da će opet osa Rak-Jarac, porodice i restrikcije završiti na površini, pa ukoliko postoje neki nerješeni porodični odnosi sada će izaći van.

Stvari koje će započeti pomračenjem Sunca na početnom znaku Raka, kulminirat će 5. jula pomračenjem Mjeseca u njegovoj opoziciji, znaku Jarca. Imajte puno strpljenja te ukoliko postoji ljubav i razumjevanje sa obje strane, sve se da riješiti i ne brinite, jer nakon toga ipak dolaze lakši dani, prenosi “Astro portal“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh