Svaštara

Važan trenutak u životu žene: Šta se događa sa tijelom nakon tridesetog rođendana

U posljednje vrijeme priča se da su tridesete nove dvadesete. Iako nam se sviđa ta misao, ne smijemo zaboraviti da se neke stvari ipak mijenjaju.

Tridesete - Zadovoljna.hr

Evo šta se događa s vašim tijelom nakon tridesetog rođendana…

Trideseti rođendan neminovno je važan trenutak u životu žene. S njim dolaze, nemojmo ignorisati, biološke i emocionalne promjene. I, ne, više nikad neće biti kao u dvadesetima. Bićete bolji!

S obzirom na to da je na velike stvari bolje biti spreman, saznali smo pet stvari koje će vam se dogoditi nakon tridesetog rođendana, prenosi “Krstarica“.

Metabolizam usporava

U tridesetima se u tijelu snižava nivo hormona odgovornih za očuvanje mišićne mase, a rezultat je gubitak mišićne mase, tj. njihova prirodna atrofija.

S obzirom na to da mišići inače troše više kalorija od masnog tkiva, logično je da u tridesetima metabolizam usporava.

Ipak, nemojte se plašiti. To nije proces koji se dogodi u jednoj noći. On traje i, zapravo, upornom i odgovornom vježbom možete ga odložiti – zauvijek. Kao J.Lo!

Dakle, tegove u ruke i pravac u teretanu. Čini se da je to jedini eliksir vječne mladosti.

Lice gubi kolagen

U tridesetima tijelo proizvodi nešto manje kolagena, a to se najprije vidi na koži lica. Bez pravilne njege, crte lica brzo će se zaoštriti, a lice će izgledati ispijenije i mršavije.

S obzirom na to da ne želite da izgledate “zločesto”, važno je na vrijeme pronaći njegu koja vam savršeno odgovara.

“Na vrijeme” je ključno u ovom slučaju. Ponuda proizvoda za njegu kože sve je veća i potrebno je pronaći najkvalitetniju. A uvijek je bolje spriječiti nego liječiti!

Bolji imunitet

Jedna od dobrih strana tridesetih je, nećete vjerovati, bolji imunitet. Naime, tijelo je s vremenom proizvelo veliku količinu antitiela pa su žene u triedesetima manje osjetljive na cijeli niz bolesti.

Dakle, prvi virus u vašem okruženju više neće pokositi baš vas! Zamislite, koja privilegija – starija, a ponovo rođena!

Bolji se*s

Znamo, ovome se stvarno niste nadali, ali istina je. Časna riječ!

Dokazano je da ženama u tridesetima, u odnosu na one u dvadesetima, raste samopouzdanje i bolje znaju šta žele.

Logična posljedica toga je bolji se*sualni život! I najbolji dio je činjenica da to uopšte ne dugujete muškarcu, već sebi!

Sijeda kosa

Iako se u prošlosti sijedima moglo nadati tek u četrdesetima, prosječne starosne granice ipak su se spustile na tridesete.

Dakle, možete se nadati nekoj vlasi, ali to je samo opravdan razlog za malo češće posjete frizeru. A svaka žena voli dobru frizuru!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh