Svaštara

Astrologija: Sunce i Mjesec stvaraju vatreni prsten: Očekuje nas velika transformacija (do 4. jula)

Mjesec će u nedjelju prekriti centar Sunca i formirat će vatreni prsten – šta astrologija predviđa?

Sunce i Mjesec - Astro-house.com

Ova sedmica će definitivno biti jedna od najenergičnijih u 2020. godini.

Očekuje nas puno kosmičkih događaja: Merkur ulazi u retrogradnu fazu, u subotu nas očekuje ljetnja dugovnenica, a u nedjelju, 21. juna očekuje nas pomračenje Sunca i mlad Mjesec u Raku.

Dogodit će se nespojiv spoj kosmičkih energija, ali bez straha – ovu nedjelju možemo iskoristiti za velike životne promjene!

Uspjet ćemo da završimo mnoge stvari koej već dugo stoje u mjestu. Ako vaše misli budu osvješćene, a postupci smireni, možete napraviti veliki korak unaprijed.

Moguće je da će nam život postati brži, raznovrsniji… Moguća je i pretjerana osjetljivost i emotivna razdražljivost… Važno je da svesno prihvatite sve što se događa.

Mlad Mjesec boravit će na nultom stepenu Raka, što predstavlja otvaranje polja beskrajnih mogućnosti.

Sa druge strane, novo solarno pomračenje otvara za nas jedan novi svijet i sasvim drugačiju dimenziju života. Predstavlja prekretnicu u životima svakog od nas i pokazuje nam kako se novi život pred našim očima razvija.

Ova moćna energija neće se osjetiti samo na dan pomračenja. Njen uticaj nastavlja se dugo nakon pomračenja Sunca. Zato će svako od nas imati vremena da se prilagodi ovoj misterioznoj energiji i iskoristi je na najbolji način.

Koraci i odluke koje donosimo za vrijeme pomračenja Sunca mogu imatu dugoročni efekat na naš život i posljedice koje možemo osjećati godinama. Idealan je trenutak da probudite kreativnost i započnete nešto novo!

Ovo je period kada se neka stara vrata zatvaraju, a nova su odmah otvorena ispred nas. Iako neće biti jednostavno da se prilagodite naglim promjenama, one se događaju sa dobrim razlogom. Donose nam napredak i daju nam šansu da se ostavrimo na nekom novom planu.

Mjesec će u nedjelju prekriti centar Sunca i formirat će vatreni prsten koji istovremeno simbolizuje stvaranje i uništenje.

Mjesečeva sjenka prestavlja bol i otvaranje rana iz prošlosti, ali istovremeno nam pokazuje put beskonačnih potencijala.

Vatreni prsten je pokretač za kreiranje novih životnih izbora i mogućnosti, ali i pročišćava sve što je staro, kako bi nova šansa uopšte mogla da se rodi.

Prvo, moramo uništiti i odbacite sve što nam više ne služi, a zatim stvorimo nešto novo.

Solarno pomračenje u Raku događa se tačno izmiješu dva lunarna pomračenja, odnos između pomračenja Mjeseca koje smo imali 5. juna i pomračenja koje nam stiže 4. jula.

Transformacija je na korak od nas i ovoga puta je ne možemo izbjeći. Možemo pokušati da pobjegnemo, ali to će nam samo donijeti dodatne komplikacije.

Spoj energija pomračenja Sunca i najosjetljivijeg zanka Zodijaka – Raka, povećava našu emotivnu stranu. Sa druge strane, Mjesec vlada stvaralačkom, nježnom i intuitivnom energijom sa kojom je potrebno da se sada povežemo. Pojačajte intuiciju, budite emotivni, nježni i razmišljajte o osjećanjima ljubavi i empatije. Energija Raka u prvi plan donosi osjećaj topline koji svako od nas ima u sebi i naglašava važnost ljubavi i saosjećanja na životnom putu.

U ovom zaista turbulentnom periodu pokušajte više da mislite na sebe i pružite sebi što više ljubavi. Dajte ljubav sebi i drugima. Ljubav može biti ljekovita i motiviše nas na dobra djela. Sve što radite, uradite ispunjeni ljubavlju i plodovi uspjeha biće slađi nego što možete da zamislite.

Ovaj intenzivni period završava se posljednjim pomračenjem, koje se događa 4. jula. Tek nakon toga, uspjet ćemo bolje da razumijemo šta je smisao događaja koji su se dogodili i šta su nam promjene ovog puta zaista donijele.

Hrabro krenite u nove životne izazove i prihvatite moćnu transformaciju, piše “Lovesensa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh