Svaštara

Nakon pranja u mašini: Kako da veš bolje miriše i nema sitnih bijelih tragova

Sigurno vam se barem jednom desilo da ste izvadili veš iz mašine, a da on nije lijepo mirisao ili ste po odjeći primijetli sitna bijela zrnca.

Bijelo rublje - večernji.hr

Ne očajavajte, postoji odličan trik koji će vam pomoći da to spriječite tokom narednih pranja, a sve što vam treba su vlažne maramice.

Dakle, sljedeći put u punu mašinu sa prljavim vešom ubacite tri vlažne maramice i uključite željeni program pranja.

Kad se bubanj počne okretati one će skupiti male čestice koje bi inače završile na garderobi, a sve jer se ponašaju poput magneta.

No, prije nego što to uradite, evo nekoliko savjeta:

Prije svega, pobrinite se da vlažne maramice budu dovoljno čvrste, kako se tokom pranja ne bi raspale. To ćete znati tako što ćete pokušati rukama pocijepati maramicu – ako vam to ne uspijeva, znači da su pogodne za ova trik,prenosi Faktor.

Također, ne zaboravite na miris vlažnih maramica – kako ga veš ne bi pokupio, i koristite one bez mirisa ili antibakterijske.

Još jedan savjet je da maramice prije ubacivanja u mašinu natopite omekšivačem.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh