Svaštara

Čisto kao suza parket će izgledati kao da ste ga tek postavili: Mali trik kako da pod bude sjajan kao nov

Nije tajna da svaka domaćica želi da parket u njenom domu bude čist i blistav.

Većinom se kupuju razni hemijski preparati, koji su često veoma skupi.

Međutim, postoji i prirodno rješenje koje je daleko jeftinije, a koje će vašem domu dati prekrasan sjaj.

Tajna se krije u crnom čaju.

Drvene podove koji su jako prljavi jer ih niste čistili već neko vrijeme, potrebno je prvo oprati sapunom i isprati običnom vodom prije nego primijenite metodu čišćenja i vraćanja sjaja uz pomoć čaja.

Skuhajte lonac vode i u njega stavite dvije vrećice crnog čaja i pustite da odstoji nekoliko minuta. Zatim u takvu tekućinu umočite krpu ili neki drugi komad tkanine i ocijedite je kako biste iz nje uklonili višak tekućine. Čajem namočenom tkaninom pobrišite pod kako biste postigli svjež i sjajniji izgled vašeg drvenog poda.

Važno je da koristite samo crni čaj, jer je njegova taninska kiselina zaslužna za stvaranje sjaja. Za dodatan sjaj nakon samog procesa pod još možete i ispolirati suhom krpom.

Čišćenje kuće više nikada neće biti isto nakon što pročitate neke od savjeta i trikova za čišćenje koje vam preporučuju neki od najpoznatijih svjetskih profesionalaca.

To su ne baš tako poznati trikovi pomoću kojih ćete očistiti svaku prostoriju u kući ili stanu,piše Novi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh