Svaštara

Astro događaji koji slijede: Vrijeme je za suočavanjem s prirodom naših čežnji – Težnja ka istini u vremenu zabluda

Ušli smo u mjesec gdje je Venera pod blagotvornim uticajima komunikativnog znaka Blizanca.

Horoskop - Vizionplus.tv

U životu ponovo žudimo za lakoćom. Međutim, 4. maja, Venera formira kvadrat sa Neptunom. Želja za razmjenom i jasnoćom u odnosima je velika. Ovo je pravo vrijeme za uspostavljanje novih veza i otvaranje novih kanala komunikacije. Bićemo kreativni i usudit ćemo se pokazati se iz različitih strana i pored nezadovoljstva situacijom na ljubavnom planu kao i od javljanja većeg razočarenja uslijed nekih neispunjenih očekivanja u ljubavi, piše “Alo!“.

Ipak, čežnja teško može da se potpuno ignoriše, posebno u vrijeme strasnog punog mjeseca na osi Škorpion-Bik 7. maja, Venera 13. maja započinje svoju retrogradnu fazu, koja će trajati do 25. juna.

Kvadrat sa Neptunom zbog toga ostaje aktivan veći dio mjeseca. Moglo bi biti vrijedno vremena da detaljnije pogledamo prirodu svoje čežnje. Nezadovoljena potreba mogla bi nas iskušati da ostanemo u pasivnom stavu, bilo da se osjećamo žrtvama ili postavljamo stalne zahtjeve prema drugima, umjesto da svoju čežnju koristimo kao nacrt za aktivno oblikovanje sopstvenog života.

Još će se dvije planete u maju okrenuti retrogradno: Saturn 11.5.(do 29. 9.) i Jupiter 15. 5. (do 13. 9.). Pluton je već retrogradan od 26.4., sve tri planete koje su umiješane u događaje posljednjih sedmica sada se kreću unazad kroz Zodijak. Mnogo toga što se od tada odigralo prebrzo, sada se mora pažljivo osmisliti i ispraviti. Očekuje se uzajamno kajanje.

Mars 13. maja ulazi u znak Riba, što, s jedne strane, daje nadu da će se ovakvi sporovi voditi uz određeni stepen popustljivosti. S druge strane, ponekad može biti teško doći do suštine stvari. Nejasne ili čak prikrivene radnje mogle bi imati posljedice u kasnijoj fazi. 20. maja kada Sunce ulazi u Blizance, a zatim slijedi u Blizancima mlad Mjesec blagotvorni egzaktni tigon sa Saturnom u Vodoliji dva dana kasnije.

Merkur formira konjunkciju sa Venerom, i kvadriranje Neptuna donosi nerazumijevanja i napetosti na ljubavnom i materijalnom planu. Vazdušni uticaja Blizanca sada su još snažnije naglašeni. Ideje se razmjenjuju i tu se može pojaviti određena lakoća. S druge strane, moglo bi doći do prilično nedoumica i opšte tendencije ka prenaglašavanju. Ipak, postoji još jedna važna manifestacija Blizanca – trgovina – a sasvim je moguće da će se ukinuti ograničenja i trgovina, raspoloženje i ljubav može dobiti šanse da se oporavi i razvije ponovo.

Inkonjukcija Saturna i Severnog mjesečevog čvora kreće se separaciono u slabljenje aspekta. Ovo je napet i ograničavajući nebeski aspekt, donosi krutost ličnu i kolektivnu neusklađenost sa okruženjem i okolinom oko sebe. Postoji jaka potreba da se prilagodjava vladajućim sistemima i da se napravi saradnja, doživljava se prisila, traga se intezivno za načinom izlaska iz izolacije.

Aplikacioni ili ulazeći, pojačavajući aspekt je bio do 18.4. tada je bila egzaktna inkonjukcija a od 19.4. kreće popravljanje situacije odnosno separacija, odvajanje aspekta 18.5. separacija prelazi 1. stepen i to je dan početka dobre relaksacije i prolaska napetosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh