Svaštara

Horoskop – traganje za skladom i harmonijom: Šta nam donose promjene ose Mjesečevih čvorova (do 18. januara 2022.)

Horoskop – šta nam donose promjene osa Mjesečevih čvorova..

Žena - Astrosudbina.com

Period od 5. maja 2020. do 18. januara 2022. godine, kada su Mjesečevi čvorovi na osi Blizanci Strijelac, odlikuje podijela među ljudima. Mnogi se dijele na ovaj ili onaj klan, na ove ili one partije, na ovaj ili onaj tabor… a u svemu tome treba ući u suprotnosti u sebi i pogledati kako od dva napraviti jedno. Tačnije od dva dijela jedno cijelo.

Piše: Jelena Đokić, profesionalni astrolog

Astronomski posmatrano Mjesečevi čvorovi su dvije imaginarne matematičke tačke u svemiru na mjesečevoj orbiti, u kojima ona presjeca ekliptiku – prividnu putanju Sunca oko Zemlje. To su tačke u kojima se sjeku putanje Sunca i Mjeseca, posmatrano sa Zemlje.

Sjeverni mjesečev čvor predstavlja tačku u kojoj se Mjesec podiže iznad ekliptike, dok je Južni mjesečev čvor tačka u kojoj se Mjesec spušta ispod ekliptike. Oni su uvijek opoziciono postavljeni. Kreću se isključivo retrogradno prosječnom brzinom od oko tri minuta dnevno, a pun zodijački krug prelaze za oko osamnaest i po godina. To znači da kada napunimo 18 i po godina imamo prvi povratak čvorova.

Mjesečevi čvorovi Rahu (Severni) i Ketu (Južni) 05.maja 2020. U 07.50 ujutro na našim prostorima ulaze u znak Strijelca i Blizanca, gdje će ostati do 18.januara 2022.

Bilo bi dobro da obratite koje kuće horoskopa aktiviraju Rahu i Ketu, kao i da li se prave određeni aspekti, posebno šta radi Ketu i šta se dešava u polju koje pripada Strijelcu u vašoj natalnoj karti.

Za lakšu orjentaciju evo perioda kada je Sjeverni čvor bio u Blizancima (rođeni u tim razdobljima ga imaju u svojim natalnim kartama):

Dec 14, 1945 – Aug 2, 1947 * Aug 26, 1964 – Feb 19, 1966 * Mar 17, 1983 – Sep 11, 1984 * Oct 14, 2001 – Apr 14, 2003 • May 5, 2020 – January 18, 2022

U trenutku kada se odigrava promjena ose čvorova nad našim prostorima ascendent trenutka je na 27.stepenu Blizanaca gdje se i našao Sjeverni čvor. Vladar karte trenutka je planeta Merkur na 15.stepeni (kraljevski stepen) Bika u egzaktnoj konjukciji sa Suncem na vrhu 12.kuće. Period počinje sa puno tajni, vrhunske manipulacije, vještih retoričara, koji umiju itekako da izgovore laži, tako da sve što čujete provjerite sa više strana jer je verbalna manipulacija ono što će obilježiti početak ovog perioda. Dvanaesta kuća horoskopa je povezana sa tajnama, tajnim neprijateljima, ograničenjima, špijunažom, manastirima, zatvorenim mjestima, bolnicama, zatvorima, pa i ludnicama). Prirodno 12.polje pripada Ketuu, a 6. polje Rahuu.

Oni koji natalno imaju Sjeverni čvor u Blizancima ili u III kući horoskopa treba da razviju sljedeće osobine:

  • zdravu radoznalost
  • takt
  • logiku
  • slušanje
  • otvorenost za nove ideje i iskustva

Trebalo bi da napuste:

  • samosvijest
  • povučenost
  • pretpostavljanje da drugi znaju na čemu su
  • da nema spontanosti
  • korišćenje prečica

Oni koji imaju Sjeverni čvor u Blizancima su nadareni za filozofiju i religiju i imaju urođenu svjesnost etičnosti i moralnosti. Za njih je najbolje da se na svakodnevnom nivou povezuju sa ljudima.

Generalno gledano period od naredne dvije godine je idealan da se više nego ikada okrenemo našim najbližima – braći, sestrama, komšijama. Kako kaže poslovica „drvo se na drvo oslanja, a čovjek na čovjeka“. Ono što je izazov ovog trenutka je podela među ljudima. Jer znak Blizanaca je dvojan, promjenljiv znak. Prema mitološkom predanju dva blizanca, koji čine znak u Zodijaku su Kastor i Poluks, sinovi Jupitera. Jedan je smrtan, a drugi besmrtan. Uticaj planete intelekta I komunikacije, Merkura, ovom znaku daje promanljivost i ishitrenost.

AFIRMACIJE za one koji imaju natalno Sjeverni čvor u Blizancima ili u III kući horoskopa:

  • „Ovo je život usmjeren na ljude“
  • „Mogu da usporim i dam sebi vremena da se povežem sa drugima“
  • „Kada se uskladim sa načinom razmišljanja drugih, znam šta da kažem“.
  • „Kada sam spreman da slušam i upoznam drugu osobu, pobijeđujem“
  • „Ako ne razumijem, u redu je da postavljam pitanja“.

Slavne ličnosti sa Sjevernim čovorom u Blizancima su: Donald Trump, Bill Clinton, George W. Bush, Mark Zuckerberg, Khloe Kardashian, Charlie Sheen, J.K. Rowling, Gianni Versace, David Bowie, Keanu Reeves, Amy Winehouse, Arnold Schwarzenegger, Freddie Mercury, Che Guevara, Vincent Van Gogh, Bjork, Sylvester Stallone, Mila Kunis, Robert Downey Jr., Cher, Elton John, Sarah Jessica Parker, Andy Warhol, Olivia Wilde, Chris Hemsworth, David Lynch, Brooke Shields, Dolly Parton, Ben Stiller, prenosi  “Sensa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh