Svaštara

Muž i žena objavili sliku na Facebooku, ubrzo im je na vrata zakucala policija i uručila kaznu od 3.000 eura

Jedan bračni par nije mogao da vjeruje za šta im je stigla kazna.

Par iz Australije - Facebook

Na osnovu fotografija koje su postavili na Fejsbuku, bračni par iz Australije dobio je visoku novčanu kaznu zbog višestrukog kršenja naredbe o zabrani kretanja. Jedini problem je što su fotografije sa prošlogodišnjeg odmora, piše “RTS“.

Australijski par bio je neprijatno iznenađen kada im je policajac pozvonio na vrata i uručio kaznu od 3.300 dolara zbog kršenja zabrane kretanja.

Par iz Australije – Facebook

Džez i Geri Mot iz australijske države Viktorija postavili su početkom mjeseca fotografije na Fejsbuk, ali su njihovi selfiji napravljeni prošle godine u junu.

Australijske države uvele su veoma stroge kazne za kršenje zabrane kretanja, koje se kreću i do nekoliko desetina hiljada dolara i šestomesečnih zatvorskih kazni.

Policija je kasnije poništila kazne nakon kritika u javnosti.

Ponekada će se greške desiti, ali zato postoji proces provjere da bi se osiguralo da se u ovakvim slučajevima one i isprave“, saopštila je policija.

Australija je jedna od država koja se na vrijeme suočila sa pandemijom i rano uvela masovna testiranja i zabrane kretanja. Do sada je zabilježila oko 6.500 slučajeva zaraze, a 61 osoba je preminula.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh