Svaštara

Samoizolacija nekima teško pada / Ispovijest majke: “Pribojavam se za stanje kćerke”

– Imala je problem s depresijom i anksioznošću, taman se izvukla, a sada opet pada…

Tuga - Stazenezele.com

Jedna majka obratila se redakciji portala The Sun za savjet oko mentalnog zdravlja svoje kćerke (18) koja se teško nosi sa izolacijom zbog korona virusa.

Djevojka je prije izolacije patila od anksioznosti i depresije, a iza sebe ima nekoliko neuspjelih ljubavnih veza.

Ipak, uz pomoć psihologa stanje joj se poboljšalo i počela je da širi krug prijatelja.

– Imala je više prijatelja, išla je na predavanja i upoznavala je nove ljude. Čak je i stupila u kontakt sa jednim dečkom sa fakulteta koji joj je postao jako drag – napisala je njena majka.

– Sa izbijanjem pandemije stanje joj se ponovo pogoršalo. Opet je izolovana i brinem se da će joj se vratiti depresija. Ne znam kako da moja kćerka bude sigurna i da se ne osjeća usamljeno opet – kaže zabrinuta majka.

Kolumnistkinja i psiholog je savjetovala majci da djevojka otvori grupu na WhatsAppu ili Viberu s nekoliko bliskih prijatelja kojima vjeruje i s kojima se osjeća prijatno.

– To je platforma na kojoj može manje da se upoređuje sa drugima nego na ostalim društvenim mrežama – savjetovala je ona.

Iako je anksioznost normalna ljudska reakcija na strah, ona može da onemogući normalno funkcionisanje posebno tokom trajanja pandemije korona virusa, prenosi “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh