Svaštara

Bogata udaja i nije najpametnija ideja

Ukoliko ste jedna od onih žena koja je sanjala o financijski dobroj udaji, slobodno se probudite iz tog sna. Stručnjaci tvrde kako su muškarci s manjim i srednjim plaćama emocionalno dostupniji, vjerniji i bolji krevetu.

Vjenčanje - Blogspot.com

Egzotična putovanja, skupe večere, mali skupi pokloni… naravno veza s osobom debljeg novčanika ima svojih prednosti. Jednako tako ima i svojih nedostataka.

Danas je sve manje ‘bogatih ženika’ – broj akademski obrazovanih žena je u stalnom porastu, jednako kao i broj veza u kojima je ljepša polovica ujedno i poslovno uspješnija. Barem tako tvrdi novo istraživanje Pew Research Centra. I naravno, manje je žena izgubilo poslove u recesiji, u odnosu na muškarce.

No, nema razloga za jadikovke. Muškarci s manje novca mogu ženu učiniti sretnijom, jer status često podrazumijeva nevjernost i neke negativne osobine”, kaže Adam Galinsky, profesor na sveučilištu Chicago’s Northwestern. Zašto nam bolje odgovaraju muškarci s manjim, prosječnim prihodima?

Bit će vjerniji

Istraživanja su potvrdila kako su manje šanse da će muškarac s manjim primanjima ‘zastraniti’. I ne samo to! Stručnjaci tvrde kako su bogatiji muškarci veći licemjeri kada je u pitanje prevara. Drugim riječima, sami će prevariti, ali i osuditi druge koji su se našli u sličnom položaju i jednako postupili.

Šarmirat će vaše prijatelje

Muškarci sa srednjim primanjima ljubazniji su kada upoznaju nove ljude, nego bogatiji muškarci, piše časopis Psychological Science. Kada su autori ove studije promatrali snalaženje bogatih i siromašnih muškaraca s novim poznanicima, primijetili su kako je druga grupa češće kao sredstvo koristila osmijeh, kontakt očima i više je razgovarala. S druge strane, bolja primanja dolazila su u paketu s grubim i bahatim ponašanjem, ili stalnim popravljanjem kose. Muškarci slabijih primanja više se socijalno angažiraju, jer na taj način pokušavaju uspjeti, dok su osobe boljeg statusa već na svom cilju, te često ne smatraju kako im trebaju nova poznanstva.

Poticat će vas na uspjeh

Studija objavljena u časopisu Journal of Applied Psychology tvrdi kako su uspješniji muškarci skloni se*sističkom ponašanju. Smatraju se alfa-mužjacima čija je dužnost skrbiti za ‘slabije’. Manje uspješni muškarci u većoj mjeri podržavaju karijere svojih partnerica. A svi znamo kako parovi koji jedno drugo bodre i podržavaju kroz život, imaju skladniju i sretniju vezu, piše “Aura“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh