Svaštara

Mislila sam da ove majčine fraze nikada neću izgovoriti!

Mnoge žene su se zaklele da ove mamine rečenice neće izgovarati

Odgoj djece - MagazinAlfa.com

Majka Džena Galina otkrila je koje rečenice majke koje su joj išle na živce, a sada ih i sama praktikuje u vaspitanju svoje dece.

Pojedi do kraja, ima toliko dece koja nemaju ništa da jedu.” Bilo je istinito nekada. Istinito je i sada. Ali i dalje nije u potpunosti relevantno. Nakon svega, nije baš kao da možemo da dostavimo ostatke večere deci koja nemaju šta da jedu. U većini slučajeva, pas je taj koji ovde profitira.

“Dosađuješ se? Kako ti može biti dosadno? Meni nikada nije bilo dosadno kad sam bila tvojih godina.” Ironično zaista, nije li?

“Nećete umreti od toga…” Ova obično dolazi nakon što se dete žali oko bilo čega. Takođe česta: “Preživećeš…”

“Ne čitaj u mraku, oslepećeš.” Najčešće dolazi uz još jednu omiljenu porodičnu frazu: “Nemoj da sediš tako blizu televizora, oslepećeš.”Kad sam ja bila tvojih godina…” Kraj ove rečenice često varira, ali većinom ima veze s nečim u životu što je bilo ‘puno teže nekad’.

“Ako nemaš ništa lepo da kažeš bolje da ništa ne govori.” Kao da mogu čutda čujem glas svoje mame dok izgovara ovu rečenicu…

“Ne stavljaj to u usta, ko zna gde je sve bilo!” Hahaha, ovo je dobar savet – u bilo kom uzrastu.

“Jer ja tako kažem.” Kunem se, ovu izgovorim barem jednom dnevno.

“Videćeš jednog dana budeš imala svoju decu…” Ova rečenica je uglavnom izgovorena kada je dete bilo bezobrazno, a vi ste spremne da odustanete od života, sakrijete se u špajz i pojedete celu čokoladu koju ste zapravo kupili detetu.

Kad budeš imala svoju kuću, onda ćeš moći da imaš svoja pravila.” Jednostavno ne možeš protiv toga. Ni tada, a sigurno ne ni sada.”

Novac ne raste na drveću.” Naravno, mi smo tada pitali za čokolade, lutku ili karte. Sada deca pitaju za najnoviji telefon ili igricu. I šta drugo onda reći nego ovo i nastaviti dalje, baš ako i naše mame i tate,piše Stil


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh