Svaštara

Neredovno vođenje ljubavi,ozbiljan rizik za muškarce

Najvažnije je da imate stalnog partnera

Ljubavni par - Zadovoljna.hr

Muškarci koji su stariji od 40 godina, a nemaju redovne se*sualne odnose izloženi su većem riziku od erektilne disfunkcije.

Erektilna disfunkcija predstavlja trajnu ili povremenu (više od šest mjeseci) nesposobnost da se postigne i održi erekcija adekvatna za omogućavanje se*sualne aktivnosti.

Riječ je o poremećaju koji značajno zadire u sve sfere života muškarca. U mlađim dobnim grupama erektilna disfunkcija je rijedak problem (kod oko 4 posto muškaraca mlađih od 40 godina).

Uz rizik od erektilne disfunkcije muškarcima bez redovnog se*sualnog odnosa se povećava rizik i od raka prostate. Istraživanja su pokazala da češće ejakulacije (od četiri do sedam puta sedmično) smanjuju rizik od raka prostate.

Zdrav se*sualni život čuva muško zdravlje. Istraživanja su pokazala da osobe koje se redovno se*saju imaju i niži krvni pritisak. Se*s čuva i zdravlje srca i krvnih sudova. Istraživanja potvrđuju da se*s dva do tri puta sedmično i više smanjuje rizik od infarkta za čak 50 posto, a jednako vrijedi i za moždani udar.

Se*s smanjuje stres i prirodni je lijek za nesanicu. Također je i izvrsna vježba i pomaže održavanju tjelesne težine, a i mršavljenju. Najvažnije je da imate stalnog partnera jer čest se*s s različitim partnerima povećava rizik od se*sualno prenosivih bolesti, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh