Svaštara

Novac od “zlatne svadbe” poklonili djeci oboljeloj od raka

Bračni par iz Leskovca Zora Cvetković i Dušan Cvetković Lešnjak prije desetak dana proslavio je “zlatnu svadbu”.

Zora i Dušan Cvetković - RTS.rs

Osim velike ljubavi, ovaj skromni par pokazao je i humanost – sav novac koji su dobili od gostiju uplatili su djeci oboljeloj od raka!

Pedeset godina braka Zora i Dušan slavili su pretprošlog vikenda. Međutim, gosti su uz poziv dobili molbu da umjesto poklona, pića, parfema, cvijeća donesu novac. Cvetkovići su sav novac koji su dobili na poklon uplatili srbijanskom Nacionalnom udruženju roditelja djece oboljele od raka – Nurdor.

Proslavili su pedeset godina ljubavi u Vlasotincima, a nakon slavlja u restoranu ono je nastavljeno u njihovom porodičnom domu u Leskovcu. Kako su Cvetkovići ispričali za “RTS“, prepoznali su se pri prvom susretu na radnom mjestu u fabrici „Zdravlje“, ona je bila mlada laborantkinja, a Dušan inženjer, tek stigao iz vojske.

U zajednički život ovaj par uplovio je godinu dana nakon toga, to jest pre 50 godina. Pola vijeka ljubavi izrodilo je djecu i tri unuka.

Iako danas mnogi sumnjaju u vječnu ljubav, ovaj bračni par je dokaz da je to moguće i uz sve muke, probleme, ali i radosti.

– Kakav je bio na početku, pažljiv, dobar, takav je i danas – rekla je Zora za “RTS”.

Njen suprug Dušan dodaje da svakome želi veliku ljubav.

– Svakome bih savetovao da ima veliku ljubav, da ima veliko razumijevanje, da ima ozbiljnu trpeljivost, jer to je jedino što održava dugogodišnji brak – kaže Dušan.

Zora dodaje da su za odluku da novac daju u humanitarne svrhe znali samo njih dvoje i da su se odlučili za djecu oboljelu od raka i tako su sve što su dobili uplatili upravo Nurdoru.

Kako kažu Cvetkovići, na ovaj humani gest odlučili su se kako bi podstakli i druge ljude da ih slijede.

– Svaku svečanost koju organizujete, svaki poklon koji treba da dobijete, pokušajte da svedete na nešto malo para koje ćete pokloniti onima kojima su one mnogo potrebnije nego vaši pokloni – zaključio je Dušan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh