Svaštara

Odlike koje krase pravog oca: Daje sve za porodicu i djecu – Uvijek ih stavlja na prvo mjesto

Svako može biti otac, ali potrebno je neko poseban da bude pravi otac. Bilo koji čovjek može samo donijeti život na ovaj svijet. Ali za nekoga je potrebna briga, njegovanje, mentor i ljubav. Postoji toliko očeva u svijetu. Ali je samo nekoliko pravih tata koji su zapravo vrijedni titule.

Pravi tata nije samo čovjek koji je bogat i poznat i može kupiti svojoj porodici sve što oni žele. Pravi otac nije samo neko ko bi mogao dovesti svoju pordicu u sva najluksuznija turistička odredišta na svijetu. On nije neko ko bi mogao kupiti najviše raskošnih i najskupljih poklona prilikom svakog odlaska u tržni centar.

Pravi otac nije samo neko ko može svoju djecu poslati u najekskluzivnije škole. Pravi tata može biti sve te stvari, ali to nisu stvari koje ga definišu. Pravi otac je definisan samo time koliko cijeni porodicu u odnosu na bilo koju drugu stvar u životu.Pravi tata je neko ko razumije da je važno uvijek dati prioritet porodici u odnosu na druge stvari u životu. Pravi otac je neko ko je uvijek tu za svoju porodicu kad god mu zatreba. On je neko ko nikada neće učiniti da se njegova porodica osjeća napuštenom. On je tata koji bi se uvijek pokazivao svojom djecom i svojom ženm kad god im zatreba.

Pravi tata neće napustiti svoju porodicu samo zato što vremena postanu gruba. Neće pustiti svoju djecu kada ga najviše trebaju. On je vrsta tate koji se nikada ne bi odrekao svoje porodice, bez obzira koliko težak teret ili opterećenje mora nositi na leđima. On je vrsta tate koji bi učinio sve što bi bilo potrebno da njegova porodica bude srećna.Pravi tata je neko ko će uvijek pokazati spremnost da uloži većinu svog vremena, energije, pažnje i truda u svoju porodicu. Nije važno koliko je umoran, iscrpljen ili zauzet drugim stvarima. Uvijek će pokušati da bude dostupan svojoj djeci. On je tip koji će izaći i iz svoje zone komfora samo da bi bio tu za svoju djecu.

Pravi otac je neko ko će uvijek biti voljan žrtvovati se za svoju porodicu. On je neko ko će uvijek postavljati potrebe svoje porodice iznad svojih. On je neko ko uvijek želi dati sve od sebe za sigurnost i sreću svoje porodice. Čak i ako to znači da će se morati odreći nekoliko svojih želja, on će to i ostvariti.

Uvijek će dati prednost sreći svoje porodice iznad njegovih ličnih sebičnih potreba. Pravi otac je neko ko će uvijek pokazati svojoj djeci snagu bezuslovne ljubavi. Uvijek će učiti djecu mnogim vrijednim životnim lekcijama.

Dokazaće da prava ljubav postoji na ovom svijetu – i da je on savršen dokaz za to. Ako ima sinove, naučiće ih šta znači biti pravi gospodin. Pokazaće svojim sinovima kako se trebaju odnositi prema ženama i kako se suprotstaviti nasilniku.

Ako ima kćerke, on će ih voljeti i zaštititi svim snagama. Naučiće ih da nikad ne pristanu na manje nego što zaslužuju. Pokazaće im da su muškarci sposobni za veliku ljubav i da samo moraju izabrati pravu.

Pravi otac uvijek će uložiti sebe u živote svoje djece. Znaće koje su strasti njegove djece. Željeće upoznati njihove omiljene hobije, pjevače, interese, ciljeve i snove. Željeće da zna šta misle kad maštaju o svojim životima.

Neće puno ljudi imati sreće da ih odgajaju prave tate. Zato ako se mnoge od ovih stvari odnose na vašeg oca, onda vam je bolje da budete zahvalni. On je jedan od milion i trebate mu pokazati svoje poštovanje,piše Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh