Svaštara

Sova, kao znak zahvalnosti što je spasio, zagrlila čovjeka koji je vodio brigu o njoj

Velika sova koju su nazvali Gigi odvezena je u centar Mississippi Wild at Heart nakon što je doživjela jaku traumu. Specijalisti su pretpostavili da ju je udario auto te da je imala težak potres mozga.

No image - Haber.ba

Osim što je bila puna parazita, Gigi je imala i nešto slično ljudskoj upali pluća. Osnivačica centra Missy Dubuisson je izjavila da je ova sova u jako kritičnom stanju te da do sada još nisu imali ovako težak slučaj, piše “Index“.

Da nije bilo predsjednika centra, Douglasa Pojekyja, pitanje je bi li Gigi preživjela. On se brinuo za nju 24 sata, a sova kao da je znala da će joj on pomoći i spasiti je.

Kad je Gigino stanje bilo stabilno, Pojeky je otišao iz centra na par dana, a kad se vratio nije mogao vjerovati što se događa.

Gigi je osjetila da je njen spasitelj došao i požurila se k njemu, raširila svoja krila i naslonila glavu na njega u znak zahvalnosti. Predivno, zar ne?


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh