Svaštara

Lažirala trudnoću kako bi izbjegla plaćanje prtljage, nije završilo kako se nadala

Mnogi putnici kreativno se pakiraju ne bi li izbjegli dodatne troškove u zračnoj luci, bilo da moraju sjesti na kovčeg kako bi ga zatvorili ili odijevanjem više slojeva odjeće. No travel.novinarka Rebecca Andrews to je podignula na sasvim novu razinu kad je stvorila lažnu trudnoću od stvari koje joj nisu stale u kovčeg.

lazirala trudnocu- Instagram

Sitnije sam građe i odlučila sam da je pretvarati se da sam trudna najuvjerljivija opcija za ‘hack’”, rekla je Andrews za CNN Travel. – Ali ozbiljno, mislim da je to najljenija ideja koju sam ikad imala – žensko tijelo u stanju je stvoriti ljudski život pa mi se iskorištavanje te jedinstvene sposobnosti za uštedu 60 dolara činilo očitim. To je zaista nekreativan trik – dodala je.

Prije ukrcavanja na let Jetstara u Australiji, Andrews je stavila laptop na leđa svog rastezljivog kombinezona. Već je prošla osiguranje i mislila je da će sve biti dobro. No odao ju je laptop na leđima – stjuardesa je uočila kako viri i naplatila joj 60 dolara.

Je li mi bilo neugodno? Ni najmanje – kaže Andrews. “Osjećam se totalno opako.”

Kaže kako joj to nije prvi pokušaj. Kao neko ko često leti, priznaje da je znala nositi i po dva ili tri sloja odjeće, a nekoliko puta već je lažirala i trudnoću. No Australka je sad prvi put uključila i laptop u jednadžbu, što je odmah završilo loše za njezin saldo, prenosi “Hayat“.

Andrews kaže i kako se odbija osjećati krivom zbog svoje podvale. “Mislim da žena ima pravo raditi sve što želi sa svojim tijelom, uključujući lažiranje trudnoće – kaže ona. Žao joj je jedino jer je priznala. “Trebala sam imati rezervnu priču za slučaj da me uhvate.”


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh