Svaštara

Brašno savršeno sredstvo za čišćenje sudopere, žene se kunu u ovaj trik: Evo šta trebate uraditi

U savremenim kuhinjama je većina sudopera od nehrđajućeg čelika koji, koliko god da je praktičan, ima jednu manu a to je da se na njemu vidi i najmanja fleka, a ne prašta ni kamenac.

Sudopera - stvarukusa.com

Međutim, postoji jedan trik koji su domaćice otkrile a koji je najbrži i najjednostavniji način da očistite sudoperu a metal izglancate do visokog sjaja.

U pitanju je brašno i, koliko god vam to možda zvučalo nelogično, kažu da daje sjajne rezultate.

KAKO ORIBATI SUDOPERU UZ POMOĆ BRAŠNA?

Prvo je operite standardno, uz pomoć grublje strane spužve i malo deterdženta. Ne morate previše da ribate, već da samo uklonite eventualnu prljavštinu.

Potom obrišite dobro svu vodu jer je za sljedeći korak važno da sudopera bude suha. Zatim površinu dobro pospite brašnom i istrljajte spužvom.

Ostavite da odstoji petnaestak minuta a onda isperite – ostat ćete iznenađeni sjajem koji će se vidjeti u sudoperi nakon ovoga, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh