Svaštara

Pet “loših” znakova u vezi koji se mogu protumačiti na dobar način

Nije jednostavno pronaći odgovarajućeg partnera, a možda vam se već desilo da ste odbili potencijalno odgovarajuću osobu tako što ste pogrešno protumačili signale koje vam šalje. Stranica Good Men Project prenosi nekoliko znakova koje možete tumačiti na pozitivan način.

Par u svađi - Depo.ba

Navikli ste da se stalno dopisujete ili pričate preko telefona sa vašim potencijalnim partnerom. Osoba s kojom se sada viđate to praktikuje, zbog čega ste zaključili da nije zainteresovana za vas. Ustvari, možete to gledati i sa druge strane. Naprimjer, moguće je da je riječ o nekome ko ne želi stalno biti dostupan i ko svoje vrijeme provodi dalje od mobitela.

On se često druži sa svojim prijateljima bez vas. Ovo može biti loš znak jedino ako vas s vremena na vrijeme ne zovne da im se pridružite. Međutim, ukoliko vas je upoznao s njima i nastavlja ih redovno viđati – to je veoma dobar znak. Tada već jasno možete vidjeti da izlazite s nekim ko je lojalan prema svojim prijateljima, ne zapostavlja ih zbog nove veze i nalazi vremena za sve vas.

Vaš partner vam se još nije povjerio i otvorio. Ako izlazite već duži period i ne znate ništa o njemu, to vjerovatno tumačite kao loš znak. S druge strane, sasvim je uredu da neko nije spreman da se otvori i povjeri nakon samo nekoliko izlazaka. Stoga je normalno da se morate strpiti prije nego vam se povjeri i pokaže svoju osjetljiviju stranu. Kada se to desi, znat ćete da vas gleda na poseban način i da ste napravili veoma ozbiljan korak u vezi.

Otvoreno vam priznaje da li je zainteresovana ili nije. Obje opcije imaju svoje negativne i pozitivne strane. Ako prerano stavi sve karte na sto i prizna vam svoju ljubav, moguće je da ćete se prepasti ili da će vas to odbiti. S druge strane, može vas povrijediti i činjenica da nije sigurna gdje vaš odnos vodi i da li je zainteresovana za nešto ozbiljnije. Važno je znati da su obje situacije veoma dobar znak, jer pokazuju da ona može biti direktna i otvorena prema vama bez obzira na ono što vam treba reći.

On se nastavlja viđati s drugim ljudima iako izlazi sa vama te vam to otvoreno priznaje. Iako ovo može zvučati i izgledati prijeteće za vaš odnos, ne mora biti nužno loša stvar. Važno je da je on otvoren i da vam iskreno stavlja do znanja da još uvijek nije spreman zaključiti vaš odnos i ozvaničiti ga. Još jedna pozitivna strana ovoga jeste da, kada napokon odluči da ozvaniči vaš odnos, nećete morati brinuti o tome da li se viđa s nekim drugim ili laže li vas, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh