Svaštara

Neobično prijateljstvo Tom je spasio Džerija i od tada ga ne ispušta iz vida

Pas i mače koji su pronađeni na deponiji u Brodu, nakon što je pas u ustima do volonterke donio bespomoćno mače u očajničkom pokušaju da ga spasi, osvojili su građane, pa i sada, privremeno zbrinuti u privatnom prihvatilištu za povrijeđene i napuštene životinje, osvajaju javnost svojom bliskošću i dogodovštinama.

Tom i Džeri- Facebook

Nazvani Tom i Džeri, zbog velikog prijateljstva među vrstama koje su inače na ratnoj nozi, trenutno borave u privatnom dvorištu gospođe koja brine o desetinama napuštenih, gladnih i bolesnih životinja u Brodu. O njima brinu kako mogu, dok se čeka dogovor oko privremenog smještaja u Zagrebu ili osoba koje će ih udomiti.

Glavni uslov udomljavanja je da se ne razdvajaju, a za to postoje jako dobri razlozi. Premda je volonterima inače prioritet udomljavanje životinja, čak i ako to znači razdvajanje braće i sestara ili zaljubljenih životinjskih parova, jer najčešće nemaju priliku da biraju, ovaj put su stvari toliko jasne da dileme nema.

Najnoviju zgodu podijelila je na Fejsbuku Martina Sali Zidler, 44-godišnja Hrvatica koja se prije nekoliko godina preselila u Regensburg, a ona je i pokrenula akciju pomoći psu i mačetu, piše “Jutarnjilist“.

Spomenka Đurić Milkanović, vlasnica dvorišta u kojem borave Tom i Džeri sa ostalim životinjama, koja ih je i pronašla na smetlištu, htjela je da odvede mače kući i okupa ga.

Međutim, prvi put kad je htjela da ga izvede, Tom je skoro preskočio ogradu. Spomenki je bilo jasno da pas neće dozvoliti da odvedu mače dok god je on tu i čuva ga. Stoga je odlučila da bude lukava, pa ga je sakrila u torbu. Pokušala je da prođe brzo kroz dvorište, ali se Tom okrenuo i odjednom zagrizao ručku torbe.

Za laku noć, pozdravljaju vas, Tom i Jerry.. <3Možda u ovakvim malim čudima ima nade… Možda nam ova bića , u Bosanskom Brodu, u malenom skloništu sa puno pasa, žele poručiti da ne odustajemo..Da se borimo najjače što možemo.Jer… ima nade…. ako ju vidimo, primjetimo, prepoznamo…Nitko od nas sam ne može spasiti Svijet, ali svatko od nas može otvoriti svoje srce.Razumijeti , pomoći, dati sebe..Ne kao mi. Dovoljno je biti uz ljude koji daju život za ova čuda.Lijepo spavajte! <3

Gepostet von Martina SZ am Freitag, 4. Oktober 2019


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh