Svaštara

Pas dao svoj život kako bi spasio dječake: Borio se sa otrovnom zmijom koja je vrebala braću

Zevsa je otrovni gmizavac ujeo četiri puta nakon što je istrčao pred braću Orlija i Oriona ispred njihovog doma

pas- Facebook

Osmomjesečni pitbul umro je u pokušaju da spasi djecu svojih vlasnika od zmije. Zevsa je otrovni gmizavac ujeo četiri puta nakon što je istrčao pred braću Orlija i Oriona ispred njihovog doma. Braća nisu ni slutila da im se približava zmija dok je vjerni pas skočio ispred njih kako bi ih spasio.

Porodica je odmah svog ljubimca prevezla veterinaru, ali umro je sljedećeg dana. Tata Geri Ričardson iz okruga Sumter na Floridi, rekao je za američke medije da je Zevs bio najodani pas kog je poznavao i dodao da njemu duguje živote svojih sinova.

– Odjednom, počeo je da napada zmiju koja je bila blizu mog sina – rekao je i dodao da je bacao okolo pri čemu ga je ugrizla četiri puta.

Kad je podigao glavu koja je počela da otiče, pored psa se vidjelo beživotno tijelo koralne zmije. Gari je rekao da je to bilo “traumatično” iskustvo jer je znao da njihov voljeni kućni ljubimac umire. Mama Georgina odvela je ljubimca odmah kod veterenira, ali je nažalost Zevs sljedećeg jutra preminuo.

– Slomljeni smo u ovom trenutku. Dao je svoj život kako bi zaštitio naše sinove. Zauvijek sam mu zahvalna – rekla je Georgina.

Uprkos često lošoj reputaciji, Geri kaže da su pit bulovi „najodaniji psi koje zna“ i da je imao razne ljubimce u životu. Georgina je dodala da ako pokazuju loše ponašanje, to je „vjerovatno jer ih nisu tretirali dobro“.

Porodica je otvorila i GoFundMe stranicu kako bi pokrila velike troškove veterinara i već su prikupili skoro dvostruko više od traženog iznosa, prenosi “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh