Svaštara

Horoskop od 4. do 27. juna 2019. godine: Evo šta nam donosi Merkur u znaku Raka

Horoskop otkriva kakav će uticaj na našu sudbinu imati Merkur u znaku Raka… Očekuje nas talas topline, ljubavi i iskrenih osjećanja…

Horoskop - Novi list

Merkur, planeta intelekta i komunikacije ulazi 4. juna u prostore Raka i u tom će prostoru ostati do 27. juna, da bi se u drugoj polovini jula vratio tom znaku jer će biti retrogradan.

Nakon vrckastog, domišljatog i nerijetko duhovitog blizanačkog Merkura, sada imamo priliku da upoznamo drugačije kvalitete ove planete. Njegova ‘obojenost’ osjećajnošću i maštovitošću vodenog Raka, čini ga pomalo introvertnijim, povučenijim.

Više razmišljamo, manje pričamo.

Puno sanjarimo i maštamo.

Nekad se zagubimo u vlastitim mislima, pa djelujemo odsutno.

Intuitivno dolazimo do dobrih prilika i rješenja.

Nekad riječi neće biti potrebne jer ćemo osjetiti, predosjetiti tuđe namjere i potrebe.

Riječima možemo utješiti, ‘zagrliti’, raznježiti.

Komunikacija s okolinom može postati mirnija, toplija i brižnija. Sada osjetljive teme možemo prezentovati na prihvatljiviji način.

Kad se naljutimo, šutimo i nosimo neizgovoreno u sebi.

Percepcija stvarnosti nije uvijek najistinitija. Lako upadnemo u zamku sopstvenih očekivanja i nerealnih želja.

Kreativnost i maštovitost su u porastu. Pišite. Vodite dnevnik, osjetite svoje misli. Kako ste sa njima?

Ovo je dobrodušan Merkur, ne poznaje zlo, ne voli uvrede, izbjegava svađe. On bi širio toplinu, ljubav, osećao se povezan sa onima koje voli. Pa ako se u idućim danima osoba do koje vam je stalo povuče dok ste ljuti, izbjegne svađu, a razgovor izostane, možda joj treba vremena da sredi misli i izrazi ono što hoće.

S ovim se Merkurom više bavimo djecom, porodičnim i stambenim pitanjima. Usmjereni smo na potrebe najbližih, na našu privatnu okolinu i na tim poljima možemo očekivati najviše događanja i novih iskustava.

Možda neka iskustva probude sjećanja, pa se vratimo u prošlost, povežemo se opet sa osobom s kojom smo izgubili kontakt. On nas može i vratiti u djetinjstvo, dati nove uvide i shvatanja vezane uz odrastanje i odnose sa roditeljima.

S ovim se Merkurom dobro snalaze pripadnici vodenih i zemljanih znakova, dok će Vage, Ovnovi, nešto manje Jarčevi nailaziti na nešto više izazova u komunikaciji i ostvarenju planova.

Astrolog: Julijana Oremović


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh