Svaštara

Najnježniji znak u horoskopu

Možda su Rakovi, šutljivi ne puštaju nikoga u svoj svijet, možda je Škorpija tajanstvena, ali niko poput ovog kritičnog, organizovanog perfekcionista ne projektuje jednu sliku prema spolja, a drugu prema unutra.

Djevica - Horoskopzadanas.com

Zato, bez obzira na to da li vam je Djevica prijatelj, partner ili član porodice, dobro je znati ovih 10 stvari.

1. Djevice su jako osjetljive, budite pažljivii one znaju da su osjetljive, pa daju sve od sebe da kontrolišu svoja osjećanja. Toliko ih potiskuju da često saznate što im smeta tek kad “puknu”. Važno je da Djevici pružite osjećaj sigurnosti kako bi mogla da sigurno govori o svojim ojsećanjima. Njima je važno da ih saslušate. Međutim, pripremite se na iduću eksploziju, jer Djevice su vrsne u potiskivanju osjećanja, piše “Balkans press“.

2. Reci šta misliš, misli šta govoriš. Djevice ne podnose mentalne igre i ne vole pretpostavke. Ako moraju da se “probijaju” da bi saznale šta mislite i osjećate, ne samo da će to smatrati potpunim gubitkom vremena nego će vas smatrati nezrelim. Ali imajte na umu prvu stavku – budite iskreni, ali istinu saopštite obazrivo.

3. Red, rad i još malo reda. Sintagma “kreativni nered” Djevici zvuči kao “nježno mučenje”. Ne morate ni da pokušavate da živite prema njihovom standardu reda ( i Djevicama je to teško), ali zaboga, pokrenite se i pokažite nameru da barem očigledne stvari dovedete u red.

4. Razmazite Djevicu (jer ona neće). Malo koji znak se toliko daje drugima, a toliko malo brine za sebe. Uostalom, ako mislite da vama nameće nemoguće standarde, vjerujte, prema sebi je trista puta gora. Zato je važno da pokušate da je što više razmazite i budete dobri prema njoj. Djevica nikad neće to zloupotrijebiti.

5. Ne podcijenjujte njenu intuiciju…… i zato uvijek govorite istinu i budite iskreni. Ne samo da “namirišu” lažljivca na kilometar, nego iskrenost cijene čak i više od reda. Dobra strana toga je da će intuitivna Djevica sama započeti tešku temu ako misli da je vama nezgodno. Loša strana je da ne možete ništa od njih da sakrijete, čak i ako to činite zbog njihovog dobra.

6. Ne uzimajte ih zdravo za gotovo. Njihova odanost je bez premca. Ostat će uz prijatelja ili partnera bez obzira na sve. Ali ako misli da je u jednostranoj vezi (prijateljskoj ili ljubavnoj) prekinut će je. Tada će već biti kasno, jer prije nego što je napravila tako radikalan potez, Djevica vam je već dala ne drugu šansu nego njih pet.

7. Naviknite se da su radoholičari. Marljive su i na poslu, i u vezi i kod hobija. Izrazito su ponosni na svoju marljivost i ne trpe ljude koji aljkavo, bez volje odrađuju posao. Zato, trudite se oko veze i Djevica će vam to stostruko vratiti. I da, naviknite se da prvo dolazi posao a tek onda zabava.

8. Vole da ‘dišu’, dajte im prostoraIzuzetno su društvene i vole da budu među ljudima, ali istovremeno su strahovito samostalne. Potrebno je da nađete ravnotežu – vremena koje provodite s njom i vremena tokom kog je sama.

9. Budite njen najveći fan. Ako mislite da je kritična prema drugima, ne želite ni da pretpostavite kakve tek kriterijume sebi nameće. Zato im je potrebna podrška i neko ko im ponavlja da moraju da se fokusiraju na svoje dobre strane i postignuća.

10. Djevice definitivno nisu djevice. Neka vas ime znaka ne zavara – Djevice su itekako strastvene. U početku će možda biti malo suzdržane, ali jednom kada se osjete sigurnima u vašem zagrljaju, ostat ćete zapanjeni. Kao što je već rečeno, Djevice se daju 100 posto, a to važi i u krevetu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh