Svaštara

Horoskop – Pun Mjesec u Vagi otvara novi portal mogućnosti: Evo kako da ostvarimo svjetlu budućnost (od 19. aprila 2019.)

Horoskop za pun Mjesec u znaku Vage – sada imate šansu da promijenite perspektivu i uhvatite šanse za ljepšu budućnost!

Pun mjesec - Shutterstock

Advertisements

Aprislki pun Mjesec drugi je pun Mjesec u znaku Vage ove godine (prvi je bio u martu) i međusobno su povezani. Prvi je otvorio portal mogućnosti za promjene, a ovaj će ih dovršiti, piše “Sensa“.

Od 20. marta ta nas je energija usmjeravala da pronađemo ravnotežu u životu i podignemo se na više nivoe svijesti. Vodi nas i da ostvarimo određene promjene u sebi. Da postanemo usklađeniji sa tokom i ritmom života i tako lakše otvorimo polje neograničenih mogućnosti.

Sada, kada se taj proces zaključuje, potrebno je da se okrenemo odnosima i detektujemo šta moramo promijeniti, otpustiti, obnoviti?

Na šta nas upozoravaju trenutni konflikti u odnosima? Pun Mjesec u martu podsticao nas je da pronađemo ravnotežu u sebi, ovaj nas podstiče da pronađemo ravnotežu sa drugima, odnosno u odnosima.

Kako nepoštovanje sebe komplikuje odnose sa drugima?

Da bismo to postigli, moramo najprije odrediti svoju istinsku vrijednost. Spoznati da smo vrijedni ljubavi.

Da smo vrijedni poštovanja. Da smo vrijedni otpuštanja. Da smo vrijedni slušanja. Da su naša osjećanja važna. Da smo mi važni. U svim odnosima sve to zaslužujemo.

Što više volimo i cijenimo sebe, manje ćemo sebi dopuštati odnose koji nas izbacuju iz ravnoteže.

Ljubav prema sebi obično je puno zahtjevniji zadatak od ljubavi prema drugima. A bez nje život je bolan i neodrživ. Uredimo li odnos prema sebi, automatski će se urediti i drugi odnosi.

Ono što se sad trebamo zapitati jeste kako da više volimo sebe? Razmislite kako vaše nepoštovanje sebe komplikuje odnose sa drugima. A kada razmišljate o odnosima, ne zaboravite odnose prema određenim stvarima ili idejama, ne samo sa ljudima. Na primjer, odnos prema novcu, poslu, životnim vrijednostima… i kako oni oblikuju vašu sreću ili nesreću.

Pun Mesec kao izvor ljubavi i moći

Odnosi neka budu vaš trenutni fokus. Vrijeme je da se izrazimo, da kažemo istinu naglas i obavimo one “teške” razgovore koje izbjegavamo već neko vrijeme. Neka odnosi postanu što više izvor ljubavi, snage i povjerenja.

Neka budu naša zvijezda vodilja koja će nam pokazati što je trenutno potrebno razriješiti. Neka pun Mjesec osvjetli šta treba popraviti, a šta pozdraviti.

Napeta energija oko punog Mjeseca samo pomaže da se pokrenemo u onim stvarima u kojima inače ne bismo učinili ništa.

Važno je da ne zapadnemo u težinu i patnju iz kojih ne vidimo izlaza, nego da okrenemo sve u svoju korist i nađemo snagu, samopouzdanje, spoznamo svoju vrijednost.

Osvijestimo i što govorimo ili činimo drugima? Dolaze li naše reči iz pozicije ljubavi? Premda će biti napeto i lako ćemo gubiti ravnotežu i možda učiniti nekakvu glupost, imajte na umu da i najmanje lijepo delo može učiniti puno dobroga.

Pun Mjesec će, dakle, obasjati odnose koje treba popraviti. Ako iskoristimo to vreme da kažemo drugima koliko nam znače. Zahvalimo na svemu u svom okruženju. Zahvalimo i komplikovanim odnosima koji nam pomažu da izgradimo i oblikujemo sebe.

Budućnost je svjetla, vjerujte. Ne dopustite tami da vas nadvlada. Počistite sve što je potrebno.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh