Svaštara

PRODAJU KUĆE ZA 1 EURO: Treba vam samo lična karta! Bajkovito mjesto

Zainteresirani kupci najviše pristižu iz Švicarske, Francuske, Španjolske, ali i ostalih dijelova svijeta.

No image - Haber.ba

U južnoj Italiji, točnije na otoku Siciliji, na prodaju daju stanove i kuće za cijenu šalice espressa, odnosno 1 euro. Zbog sve veće imigracije stanovništva u urbane sredine, vlasti malog gradića Sambuce ovom odlukom svoj grad žele spasiti od izumiranja,pise Depo

.

Kako navodi CNN, zamjenik gradonačelnika i turistički savjetnik Sambuce Giuseppe Cacioppo tvrdi kako se ovdje ne radi o propagandi već o pravoj potrebi za novim investicijama.

‘Ozbiljni smo u svojoj nakani. Mi nismo posrednik između starih i budućih vlasnika, već je grad vlasnik svih stanova koje nudi na prodaju’, pojasnio je Cacioppo.

Do sada je prodano desetak stanova, a zainteresirani kupci najviše pristižu iz Švicarske, Francuske, Španjolske, ali i ostalih dijelova svijeta, prenio je poslovni.hr.

Naravno, u ovako dobroj ponudi krije se i jedna caka. Novi, se vlasnik prilikom kupnje mora obvezati da će u roku od tri godine u obnovu stana uložiti minimalno 15.000 eura, a prije kupnje potrebno je položiti depozit od 5,000 eura koji će biti vraćen nakon obnove.

‘Obećajmo da kupci neće biti razočarani’, dodao je dogradonačelnik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh