Svaštara

USRED ZIME: Dječaci ubili dva i pol metra dugačku zmiju

U subotu predvečer petoro dječaka izvuklo je zmiju dugu preko 2,5 metra iz mora vodičke luke uz rivu velikog parapeta u Hrvatskoj.

No image - Haber.ba

Na morskom dnu ‘neobičnu beštiju’ prvi je uočio 13-godišnji Niko Vitić. I on i njegov prijatelji prvo su pomislili da je možda riječ o ugoru. Posudili su osti s jednog čamca privezanog u luci te s njima uboli i izvukli lovinu na rivu, prenosi Dnevnik.ba.

Njihov čuđenju nije bilo kraja, pričaju dječaci, kad su vidjeli da je riječ o zmiji. Odmah je bilo jasno, kažu djeca, da je zmija bila uginula i prije nego je izvučena iz mora.

Ni nekoliko sati nakon ovog događaja nije se utvrdilo o kakvoj se vrsti radi i je li je otrovnica. Na to pitanje odgovor nije znao ni lokalni veterinar Zorica.

Sudeći po dobro očuvanoj koži i tijelu gmaza, sigurno je da nije dugo provela u moru.

Zbog dobre ugojenosti, može se pretpostaviti da je zmiju nepoznata osoba držala kao kućnog ljubimca te ju je nakon uginuća odbacila u more.

Slučaj je prijavljen policiji, koja će provesti istragu. Jedino je sigurno da ova zmija ne pripada nijednoj poznatoj ovdašnjoj vrsti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh