Svaštara

Prognoze za 2019. astrologa Milana Ristanovića: Svijet ne klizi u dobrom pravcu

2019. će svijetu općenito donijeti još više prijetnji globalnim ratom i mnogim manjim sukobima. Jaz i podozrenje između takozvanog zapadnog svijeta i ostatka će se produbiti, na nekim tačkama do usijanja i realne opasnosti da izbije nuklearni rat, koji bi preživjelo veoma malo stanovništva planete.

zadovoljna

Interesi elita u Americi i Britaniji se sve više ne podudaraju sa interesima Nijemaca, Francuza, Italijana i ostalih europskih naroda. Sukob će sa gunđanja preći na vidljivo nezadovoljstvo. Amerikanci žele da obnove Jugoslaviju u nekoj formi da bi spriječili utjecaj Rusije i Kine na Balkanu. Njemačku ne zanima tako nešto, oni hoće sebi toplo more još od Bizmarkov og doba. Drže Hrvatsku u dužničkom ropstvu i to im je put da ostvare svoj cilj.
BiH će hvala Bogu ostati čitava, čak će unutarnje tenzije malo splasnuti, osim povremenih vještačkih zakuhavanja. Albanci i Srbi će postići neki klimavi dogovor pod patronatom Amerike koji će biti toliko nejasan i nesprovodiv da će samo gurnuti probleme pod tepih.
Doživićemo eksploziju mješovitih filmskih i serijskih ostvarenja, kao posljedicu pokušaja pravljenja temelja za neku novu zajednicu unije država nastalih iz bivše Juge. Sport će i globalno i lokalno postati sve veća besmislica ljudske pohlepe i ludosti. Važnije će biti u jednom klubu imati dobar tim farmaceuta i ljekara nego trenera i pedagoga. Umjetnost će nastaviti da tapka u bezidejnosti i obradama staroga.
Svijet ne klizi u dobrom pravcu, a nama se pruža šansa da bar kod nas ne počne ludilo sveopšteg rata. Vidjeli smo da znamo to raditi, ne moramo opet,prenosi Aura


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh