Misterije

Roj bubamara širok 129 kilometara prekrio nebo nad Kalifornijom

Ogromna mrlja koja se u utorak pojavila na radaru američke Nacionalne meteorološke službe nije bio kišni oblak nad južnom Kalifornijom, već roj bubamara.

Bubamare na satelitu - Screenshot/YouTube

Meteorolog Joe Dandrea rekao je da je roj koji se pojavio iznad San Diega bio širok oko 129 kilometara, prenosi “AP”.

On je za “Los Angeles Times” objasnio da su se bubamare raširile nebom leteći na visini između 1,5 i 2,7 kilometara, a grupa sa najvećom koncentracijom bila je široka oko 16 kilometara, navodi “Tanjug”.

“Times” navodi da se odrasli primjerci bubamare pare i migriraju sa Sijera Nevade u doline u kojima se hrane biljnim vašima i polažu jaja.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh