Luda planeta

Osvojio dvije milijarde dolara na lutriji, troši kao da nema sutra

Edvin Kastro (31) početkom godine osvojio je najveći džekpot ikad u američkom Powerballu i to nije skrivao nijednog trenutka…

Dolari - Prvi.tv

Edvin Kastro (31) početkom godine osvojio je najveći džekpot ikad u američkom Powerballu i to nije skrivao nijednog trenutka, punim plućima uživa u tih 2,04 milijarde dolara, što finansijskim stručnjacima izaziva tegobe.

Naime, Kastro je prvo odlučio uzeti novac u cijelosti, što mu je donijelo 997,6 miliona dolara, a mogao je dobiti i više od osvojenog iznosa da je pristao na godišnje isplate. Već tu se našao na meti kritičara.

Zatim, bez previše promišljanja, kupio je dvije vile za 25,5 miliona dolara i jednu za četiri miliona dolara – jednu u Hollywood Hills, drugu malo dalje i s pogledom na San Gabriel planine. I sve je ovih dana zaokružio s trećom luksuznom nekretninom, vrijednom čak 47 miliona dolara u Bel Airu.

“To se tako ne radi. Ne činite nikakve vidljive životne promjene. Nemojte dati otkaz, nemojte kupiti Ferrari ili vilu. Riješite dugove, ako ih imate, no izbjegavajte mega kupovine”, rekla je finansijska savjetnica Emili Irwvn za Fortune i dodala:

“Angažujte finansijske savjetnike kako biste se konsultovali i bolje planirali. Uz njih, angažujte poreske stručnjake kako se ne bi dogodili neplanirani problemi sa zakonom.”

Kastro ima svoj plan, u kojem ga javnost podupire, ali neki tvrde da će uskoro propasti.

“Uživaj u životu, briga te”, komentar je ispod objave o njegovim kupovinama koji “bode u oko” i nekako najbolje opisuje to što Kastro radi od prvog dana istorijskog dobitka, prenosi Poslovni.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh